*

jarmolauros Minä tiedän

Kaikki blogit puheenaiheesta Kannustinloukut vääristävät sosiaali- ja työttömyystukien yhteensovittamisen

POJAT RAUTAA, LAIVAT RUOSTETTA - EUROPAATIT ROMUKSI kilpailukykyisesti

SUOMALAISELLA ARMANILLA ON ASIAA, mutta minä en pystynyt katsomaan loppuun asti eurooppalaisten (kutenFI) kehitysmaissa teettämää laivanpurkutyötä lapsilla. Kun täällä on työ kallista ja joustamatonta sekä verkkaista - kannattamatonta - salaa viedään metallityö  bangladesilaisten lasten huoleksi. Se ei metalliliittoa huoleta, mutta kylläkin Bangladesin kanssa työstä kilpailevia paria muuta Euroopan ystävyysmaata.

Epävirallinen hierarkia

Jokaisessa tilanteessa, jossa kokoontuu enemmän kuin kaksi ihmistä, syntyy hierarkia. Tässä mielessä ihminen-niminen eläin käyttäytyy samalla tavalla kuin muutkin eläimet.

Työpaikoilla, kerhoissa, kouluissa ja kaikkialla muuallakin yhteiskunnassa hierarkia on olemassa, joskus virallisesti, joskus epävirallisesti, mutta se on väistämättä olemassa, tahdoimme sitä tai emme.

Kannustinloukut vaikeuttavat työllistymistä

Kannustinloukut vääristävät sosiaali- ja työttömyystukien yhteensovittamisen.

 

Voisiko kansalaispalkka tai perustulo tai miksi sitä nyt milloinkin sanotaan, korvata asumistuen, toimeentulotuen ja tarveharkintaisen (ei ansiosidonnaisen) työttömyystuen saannin?

Miksi työttömyyskassaan kuulumattomien työttömyysturva on huomattavasti pienempi tai täysin olematon verrattuna työttömyyskassojen jäsenten työttömyysturvaan?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä