jarmolauros Minä tiedän

Lasten oikeudet

Poliitikot pohdiskelevat.  Jos haemme lapsia   Isisleireiltä Suomeen hoitoon,  onko heillä (lapsilla) oikeus saada äitinsä mukaansa?

Pohdiskellaanko samaa asiaa, kun Suomessa otetaan lapsia sijaiskoteihin.  Seuraako äidit mukana?  Ja onhan lapsella oikeus tasapuolisesti  isäänkin.

Toki ruudille ja huumeille haiseva pariskunta ei lastaan luovuta yhtä helposti kuin keskikaljalle tuoksuva.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Pohdiskellaanko samaa asiaa, kun Suomessa otetaan lapsia sijaiskoteihin.  Seuraako äidit mukana?"

Ei, mutta äidille tarjotaan apua ja hän saa lapsensa takaisin kun pystyy tätä hoitamaan.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Ei, mutta äidille tarjotaan apua ja hän saa lapsensa takaisin kun pystyy tätä hoitamaan."

In your Dreams!!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tiedän työni kautta, että näin on todistetusti käynyt.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #3

Tiedän kokemuksen kautta myös ettei äiti ole saannut enää lastaan takaisin, vaikka olisi miten huippu kunnossa henkisesti, ja fyysistei. Ja valmis kasvattamaan lapsen!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #6

Olet siis aikuisena pystynyt perusteellisesti arvioimaan sosiaaliviranomaisten kanssa äidin tilanteen ja todennut tämän olevan huippukunnossa henkisesti ja fyysisesti? Mitä käytit kunnon keskeisinä kriteereinä?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #7

En rupea tässä sen enempää tilanteesta puhumaan, mutta voin 100% varmuudella sanoa että lapsi otettiin äidiltä väärin perustein huostaan, ja pidetttiin se huostassa, eikä hän saannut lastaan takaisin mitenkään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #8

Ok. En väitä, etteivätkö sosiaaliviranomaiset tee virheitä vahingossa ja tahallaan muttet sinäkään varmaan usko, että pääsääntöisesti heidän tarkoitus ei ole auttaa sekä lapsia että vanhempia. Tunnen jonkun verran toimijoita ja heillä on vilpittömästi asiakkaan paras mielessä.

Yksittäisiä tapauksia on hirveän vaikea arvioida, koska viranomaisten tilannekuvaa ei voi julkaista ja asianomaiset itse kertovat vain sen mikä tukee heidän näkemystään.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #10

Voin kokemuksesta myös kertoa, että nämä Isisrouvat ovat käyneet sellaisen koulun ja kasvatuksen läpi, että ne pystyvät pyörittämään sosiaalitanttaporukkaa mennen tullen ja palatessa aivan miten tahtovat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #12

Kerrotko tästä kokemuksesta hieman lisää?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #35

Yli 11 vuotta arabimaassa asuneena (vuosikausia musliminaisen kanssa seurustelusuhteessa) tiedän ja tunnen aika hyvin heidän taitonsa ja kykynsä hoitaa omia asioitaan, manipuloida virkamiehiä ja virkanaisia.

Arabeilla on heidän selkäytimessään ja dna:ssa taitoja, jotka meiltä eurooppalaisilta puuttuvat. Erittäin hyviä ja häikäilemättömiä neuvottelijoita, jotka osaavat ajaa itsensä aina "voiman oikealle puolelle"; vievät sinulta housutkin jalasta ennen kuin edes sen huomaat.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #37

Et siis tiedä mitään kotimaan sosiaaliviranomaisten päätöksentekoprosessista tai tunne kattavisti henkilöitä, jotka siihen osallistuvat?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #10

Varmasti, jopa suurin osa tekee oikein, mutta kun kohdalle sattuu sellainen joka ei kerkeä/jaksa/osaa hoitaa hommaansa kunnolla, ja sen takia tekee vääriä päätöksiä, ja lapsi joutuu eroon vanhemastaan, niin se niin iso vääryyys että siihen asiaan pitäisi jo hallitus tehdä jotain! Saati on TAHALLISIA huostaanottoja joissa otetaan lapsi tahallaan pois ja annetaan toiseen perheeseen.. Rahan/Uskonnon/tai muuten vitutuksen takia.

Mutta kannattaa lukea asiasta ja oikesti etsiä tietoa, tämä en sano vittuilakseen sinulle, tai että olet väärässä, vaan sen takia että opit jotain kauheata tästä maasta. Ja voit jopa pelastaa jonkun lapsen jossain vaiheessa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #7

Milään sosiaaliviranomaisilla ei ole minkäänlaista valtaa arvioida kenenkään henkistä tilaa,saatikka fyysistäkään.Näiden toimenkuvaan eivät kuulu mitkään psyykkisen tilan ,tai fyysisen kunnon arvioinnit,vaikka niin toki kuvittelevat itse kun ovat saaneet mielivaltaansa toteuttaa.

Tokihan nämä lakia rikkoen ovat tehtailleet ihmisille omien epäilyksiensä takia leimoja joita sitten ovat levitelleet ympäri kyliä ja omia verkostojaan.Uhkailuin ja huostapelotteluin PAKOTTANEET vanhempia mm.A-klinikoille ja jopa huumetesteihin.Tästä suomen alennustilasta lastensuojelun tavoissa toimia,on suomessa ollut julkisuudessa paljonkin keskustelua LAITTOMUUKSISTA lastensuojelussa ja hallitusta myöten ovat rikoksensa joutuneet tunnustamaan, oikeudenkäyntejä on käyty näitä epäpäteviä sos.viranomaisia vastaan,JOS et ole sitäkään tiennyt,on hupaisaa kuinka esiinnyt asiantuntijana...

Kaikenkarvaisten epäpätevien sosiaalityöntekijöiden toimiminen lastensuojelussa onkin suomen vitsaus,oikein tauti.Koitappa ottaa pikkuisen edes selvää,missä maa makaa.Jookos?

Vai oletko elänyt jossakin tynnyrissä sen suhteen mitä suomessa on tapahtunut viimeisten yli 20 vuoden aikana?Oletko ollut hereillä edes silloin kun suomessa nousi otsikoihin HUOSTABISNEKSEN vaikutukset suomalaisten lapsiperheiden oikeusturvaan ,eli niiden polkemiseen,ja sen suhteen missä määrin Suomi rikkoo YK:n lastenoikeuksien sopimusta,ja lastensuojelulakeja?

Missä olet oikein elänyt?YK eikä EIO eivät ole eläneet:Suomi on saanut eniten pohjoismaista pyyhkeitä lastenoikeuksien sopimuksen rikkomisesta,ja EIO on joutunut purkamaan laittomia huostaanottoja.YK:n mukaan suomi ei noudata niitä vieläkään,eikä suomalaisten perheidenkään mukaan,ei kaksoiskansalaisten eikä ulkomaalaistaustaistenkaan perheiden,eli maahanmuuttajien joiksi heitä suomessa kaikkia kutsutaan....Kun vauva viedään kristityn ,työssäkäyvän ulkomaalaistaustaisen äidin sylistä(joka ei ole syyllistynyt mihinkään) suomalaisten sossuhaukkojen toimesta ,ei ihme.Ja kun Australialaisen isän lapsia pidetään huumattuina ja suljettuna suomalaiseen LAITOKSEEN PIENESTÄ PITÄEN ei ihme!!

Ja suomi kehtaa mainostaa itseään oikeusvaltiona.

Päivittäpä 2000 luvulle itsesi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #9

Tunnen kenttää työni kautta. En yhdy sinun kauhuskenaarioon lastensuojelun tilasta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #11

Työn kautta??? Lukion opettaja???

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #13

Lukion, perusopetuksen lisäopetuksen ja aikuisten perusopetuksen opettaja yksityisessä oppilaitoksessa, jonka yhteydessä toimii lastensuojeluyksikköjä. Kyllä, työni kautta.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #18

Olet kielten opettaja et sosiaalivirkailija.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #24

Kollegani ovat työntekijöitä, joilla on hyvä kuva lastensuojelun haasteista ja kohtaan päivittäin lastensuojelun asiakkaita.

Oletan, että Pirskanen, Ojaniemi tai Oksanenkaan eivät ole sosiaalivirkailijoita. Ovatko heidänkin kokemuksensa asiasta siis merkityksettömiä?

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi Vastaus kommenttiin #26

Erittäin hyvä ystäväni on lääkäri, mutta en osaisi hoitaa yhtään potilasta. Toinen erittäin hyvä ystäväni on juristi, mutta en lähtisi ottamaan kantaa mihinkään oikeuden päätöksiin.

Tällaistakin lastensuojelussa tapahtuu.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006149450.html

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #36

Jos tekisit lääkärin tai juristin kanssa yhdessä töitä säännöllisesti niin etkö saisi mitään käsitystä heidän työstään? En väitä olevani alan asiantuntija mutta tunnen alan haasteita ja niitä tekijöitä, joita esim. Ilona Oksanen on valmis tuntematta haukkumaan.

Noita yksittäisiä tapauksia on varmasti. Kun yksittäiset poliisit tekevät virassaan virheitä niin onko koko systeemi mätä? Etsin nyt sitä miksi koko lastensuojelusysteemi olisi mätä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #11

Kauhuskenaario on kuule aivan virallisten asiantuntijatahojen tutkimusten tulosta,JOTA SITÄKÄÄN et siis tiedä.kyllä olet siis nukkunut viimeiset yli 20 vuotta.

Otappa silmät auki ja tutustu faktoihin,jospa se vielä valkenee sinnekin,se totuus suomesta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #14

Tutustun vain faktoihin. Voitko laittaa linkin viralliseen tutkimukseen, joka vahvistaa kauhuskenaarion?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #17

Onhan tuolla uutisia täynnä asiasta https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2016062321783174

Ja vaikka tuo https://yle.fi/uutiset/3-10771016

Tietysti jos lähtö kohtana pidät Sos.työntekijä aina oikeassa, ja vanhempi tietysti luulee olevansa ok äitinä. Niin et usko mihinkään mitä sinulle yritetään sanoa!

Mutta kuten sanoin, ota oikeasti selkoa näistä asioista.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #21

"Tietysti jos lähtö kohtana pidät Sos.työntekijä aina oikeassa, ja vanhempi tietysti luulee olevansa ok äitinä. Niin et usko mihinkään mitä sinulle yritetään sanoa!"

Ei mikään taho ole aina oikeassa. Lastensuojelussa on ongelmia, se on selvä. Sairaalahoidossa on ongelmia. Vanhustenhuollossa on ongelmia.

Mikään näistä ei tarkoita, etteikö ehdottomasti suurin osa näiden alojen työntekijöistä vilpittömästi halua auttaa asiakkaitaan raskaissa ammateissaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #17

Lukion opettaja,perusopetuksen lisäopetuksen opettaja ,aikuisten perusopetuksen opettaja ja vielä samassa paikassa jossa toimii lastensuojeluyksikköjä...

Etkä vieläkään tiedä mitä suomessa tapahtuu?Hämmentävää.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #25

Tiedän, lapsia suojellaan vastuuttomilta aikuisilta joka päivä. Väärinkäytöksiä tapahtuu ihan kaikilla aloilla mutta en pidä niitä lastensuojelun puolella niin laajoina, että lähtisin koko alaa tuomitsemaan. Toki, jos laitat sitä linkkiä virallisten tutkijoiden faktoihin, joka sen osoittaa niin arvioin kantani uudelleen. Se sinulta jäi vielä uupumaan.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #29

No joo.Eiköhän sinut ja kollegasi ole nyt punnittu ja kevyeksi havaittu.Asennevammat eivät sovi opettajille,eivätkä lastensuojeluun,ja niitä ei ainakaan teiltä näy puuttuvan,jos lasten ja nuorten paikka on laitoksissa kuten vaikuttaa.Kun faktaa on se,etteivät edes lastensuojelu yksiköissä duunissa olevat sos.viranomaiset tiedä,miksi lapset ja nuoret on niihin sijoitettu,älä nyt tule mainostamaan että kaverisi olisivat jotakin asiantuntijoita tässä hekään,saatikka sinä itse.

"Hyvä kuva lastensuojelun haasteista"just...

Kun paperilapsia(niiksi heitä sanotaan) on heitelty edes takaisin huostafirmojen ,sijais-ja ammatillisten perhekotien kautta sinne tänne,ei kellään ole enää tietoa siitä,miksi lapsia on alunperin edes otettu valtion huostaan,vapauden riistoaan kärsimään.Se on aivan fakta ettet tiedä sinä,eivätkä kollegasikaan.Epäpätevien sosiaaliviranomaisten laatimat paperit eivät ole mitään faktaa,jos niin kuvittelet.Suomessa ei ole mitään tarkkoja tietoja lapsista,ei edes siitä MIKSI heitä on ulkoistettu kodeistaan KOSKA näiltä ei ole niitä faktoja vaadittu.Lastensuojelussa on vanhemmilla todistustaakka,kuten DDR systeemissä aikoinaan.

Jos taas kaverisi levittävät,tai sos.viranomaiset lasten tai nuorten asioita kelle sattuu,se tietää 2 vuotta linnaa ja potkut perseisiin.MITÄÄN tietoja ei sinulla siis ole,ainoastaan mutusi,jota yrität nyt syöttää tietämättömille.OLET ulkopuolinen.Aivan sama vaikka olisit nähnyt kuinka monta huostayksikön lasta tai nuorta.Se että näillä työntekijöillä on tapanan juoruta ulkopuolisille jopa sos.viranomaisilla ja levitellä ympäri kyliä ihmisten asioita,ei sitä oikeuta.

Mikä muuten on syysi puolustella huostaanottobisnestä?Mikä yksityinen firma se tahkoo rahaa veronmaksajien piikistä,jota pitää puolustella henkeen ja vereen....Eikö yhtään rassaa että sos.viranomaisista yli 50% on alalla epäpäteviä ja joiden vaatimuksista lapsia kodeistaan viedään.Kuten se henkilökuntakin siellä joka lapsia ja nuoria kaltoinkohtelee ja käyttää hyväkseenkin. Siksi ei sinne kukaan empatiakykyinen jääkkään,eikä halua.

Tunnetusti sinne pesiytyy kaikki luonnevikaiset sadistit,kun on nähnyt videoita näiden laitosten työntekijöistä ,siitä miten he kohtelevat lapsia ja nuoria,pitää paikkansa.Väkivaltaa ,fyysistä väkivaltaa,sekä psyykkistä kidutusta ,ja siitäkään sinä et tiedä mitään,koska et koko asiasta mitään ymmärrä,paitsi kavereittesi kertomuksista kullut HEIDÄN versioitaan,jos sitäkään.

Olet aivan pihalla,kuten täällä eräs muukin,siitä mitä suomessa tapahtuu.Uskonnolliset huostafirmat vielä erikseen,joihin en nyt tässä puutu sen enempää.Maahanmuuttajien opettaminen ei ole kuitenkaan mikään asiantuntijuus lastensuojelussa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #31

"Eiköhän sinut ja kollegasi ole nyt punnittu ja kevyeksi havaittu.Asennevammat eivät sovi opettajille,eivätkä lastensuojeluun,ja niitä ei ainakaan teiltä näy puuttuvan,jos lasten ja nuorten paikka on laitoksissa kuten vaikuttaa."

Tässä on Ilona nyt se ongelma, että sinä olet heti valmis haukkumaan sellaisia ihmisiä, joista et tiedä yhtään mitään. Et selkeästi pysty suhtautumaan asiaan objektiivisesti tai analyyttisesti.

Edelleen ne virallisten tutkijoiden faktat jäivät puuttumaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kukaan ei ole vielä kysynyt Isis-lasten omaa mielipidettä Suomeen muuttamisesta ilman äitiä tai äidin kanssa puhumattakaan perheen isästä.

Aivan järkyttävää lasten oikeuksien polkemista ja lasten oman tahdon mitätöintiä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä, Toivonen. Onko Suomessa lapselta kysytty, haluaako hän tilapäisvanhemmat.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kunka paljon on tehty sopimuksia jo ulkolaisten konsernien ja suomalaisten sisäpiiriläisten omistamien huostafirmojen kanssa mm.Mehiläinen koska onhan se varma että psykiatriset osastot saavat lapsia myllyynsä jauhettavaksi,ja paras hinta VOITTOJEN maksuun veronmaksajien rahoilla saadaan sos.virastoissa TARJOUSKILPAILUJEN perusteella.Kun 2011 oli veronmaksajille YHDEN LAPSEN vuorokausi hinta 790 euroa,HOIDOLLISENA huostaanottona siis,niin joko ollaan päästy sinne 1000 euroon?
Hoidolliset huostat ovat niitä parhaita joilla saadaan yhdestä lapsesta jopa 0-21 vuotiaaksi asti massia,eli veronmaksajien rahaa veroparatiiseihin turvaan.

Kokoomuspomo sen jo aikoinaan sanoi,kun Mehiläinen laajensi huostabisneksiään"helppoa rahaa,ja kannattavaa bisnestä jota pitää laajentaa"Sitran tuellahan se onnistuikin ,kun Mehiläinen myytiin ulkolaisille ensi kertaa.

YK tosin on kieltänyt lapsikaupan,mutta onhan siellä jo kieli pitkällä odottamassa MILJARDIOMAISUUDEN HALTIJAT,KANSAINVÄLISET SOS-lapsikylät kyläpäälliköineen,ja rouvakerholaisten ENSI-JA TURVAKODIT,joista on jo tehty ulkomaalaistaustaisten naisten turvapaikkoja,kun väkivalisia miehiään pakenevat..

Keskustan MÄRKÄUNI toteutuu vihdoinkin:saadaan suomeen oikein ulkomailta traumaterapialaisia lisää,PSYKIATRISET OSASTOT saavat luvatut tuotteensa JATKOSSAKIN ,SIJOITTAJAT JA OMISTAJAT OVAT TYYTYVÄISIÄ,kun bisnes rulettaa,ihan suomen valtion avustuksella.Ei ole turhaan mainostettu SOS-lapsikyliäkään ,saadaan vihdoinkin materiaalia ulkomailta.

On se suomi sittenkin kehitysmaa!!

Nythän uusin tutkimus sen todistaa jo aikuistenkin osalta:suomeen tulleet pakolaiset sairaita ja kärsivät traumoista ynm.masennuksesta ja naiset hengityselin sairauksista jne.jne.Eli ei työntekijöitä sieltä,vaikka hallitus niin mainosti.Taisi haaskuun mennä nekin miljardit suomalaisten verorahoista.Käy samalla tavalla tässäkin,ellei sitten ole tarkoitus tehdä HEISTÄ palkattuja sijaisvanhempia SOS-lapsikyliin ja ensi-ja turvakoteihin.Kaksi kärpästä samalla iskulla rouvakerholaisten työllistämismallilla nousee hallituksen haveilema työllisyysprosentti 75% tuota pikaa.

Menopuoli tosin kasvaa,muttei sitä lasketa...

Nythän näihin SOS-lapsikyliin ja ensi-ja turvakoteihin joihin kerjättiin ja kerjätään kaiken aikaa rahaa on jouduttu raijaamaan suomalaisia lapsia kodeistaan perheineen eli siis KOKONAISIA PERHEITÄ veronmaksajien rahoilla pakkotoimien kohteiksi,kuten es. hassattiin 50 000 euroa veronmaksajien rahaa,turhan aikaiseen sos.viranomaisten pakkomielteen ja vallankäytön todisteluun yhtä perhettä kohden .

Pakkohuostaanottoja mm.köyhyyden takia ,kun ei muita tekosyitä ole keksitty kumileimasinta varten,eli hallinto-oikeutta. Yli 40% huostaanotoista tällä verukkeella tehtyjä,joka tosin on laitonta.Millä opilla taas suomen lastensuojelu voi ulkomailla asuviin ja syntyneisiin puuttua,on eri juttu.

Paljonko nousee suomalaisten veronmaksajien veroprosentti kun nyt jo huostavbisnestä rahoitetaan 1,4 miljardilla vuodessa,ellei yli kun salaiset kansiot eivät vokkibisneksien tapaan avaudu niiden maksajille.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kyllähän asia on niin, että suurin osa kansasta ei tiedä, minkälaista käytäntöä Suomen lastensuojelu tekee. Lukekaapa vaikka lokakuun liikkeen sivuja, niin silmät aukeavat.

Suomessa kai otetaan luokkaa 10 lasta päivässä huostaan. Suomalainen erikoisuus on, että kun lapsi otettu huostaan, niin hän ei saa tavata vanhempiaan. Ja monesti huostaanottoa ei pureta. Lastensuojelu löytää kyllä syyt siihen. Vaikkapa, että äiti ei osaa keittää puuroa oikein.

Ihmiset kuvittelevat, että kyse on aina alkoholi- ja huumeperheistä. Ei ole. Nykyään kuka tahansa voi tehdä lastensuojelueilmoituksen kenestä tahansa lapsesta ja ilmaista HUOLENSA. Se on avainsana.

Kymmenkunta lasta Irakista Suomeen ja heidän huostaanottonsa ei edes näy Suomen huostaanottotilastoissa. Huostaanoton syyt olisivat aivan eri vakavuusluokkaa kuin keskimääräisessä kantasuomalaisten lasten huostaanotossa.

Tehty seuranta huostaanotettujen kohdalla paljastaa, että suurimmasta osasta ei tule yhteiskuntakelpoisia ja heidän elinajanodote on lyhyt. Huostaanotot maksavat aivan maltaita eli satojatuhansia per lapsi per vuosi. Kyse on myös isosta busineksesta. Jos nuori joutuu laitokseen, niin siellä olot ovat paljon pahemmat kuin vankilassa.

Päättäjät ja virkamiehet eivät tiedä. Edellinen lastensuojeluasiamies, joka yritti paneutua tilanteeseen, savustettiin ulos virasta. Joka tapauksessa räikeimpiä epäkohtia on alkanut paljastua siellä ja täällä ja itse asiassa joka paikassa , johon tarkastus tehdää ennaltailmoittamatta. Se on kuitenkin jäävuoren huippu.

Toivottavasti tämä Isis-lasten tapaus avaa keskustelun lastensuojelun tilasta Suomessa. Millään muulla alalla ei niin olemattomalla koulutuksella ihmiset päätä toisen ihmisen kohtalosta. Siinä jää tuomaritkin toiseksi. Lastensuojeluhenkilö tekee tällaisia päätöksiä useita vuodessa. Yritäpä valittaa hallinto-oikeuteen. Aivan turha juttu, sillä siellä kaikki lastensuojelun ja sossun kirjaukset ovat ehdotonta totuutta. Tosiasiassa ne ovat usein ns. fabrikoituja kertomuksia.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Täyttä asiaa. Lasten huostaanotto on moraalitonta bisnestä Suomessa kaiketi pääkaupunkiseutua lukuunottamatta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Aikoinaan sos.lautakunnassa istuneena tiedän, ettei Suomessa lasta oteta kevein perustein pois vanhemmilta vaan se tulee vasta viimeisenä toimena suojella lasta. Ilona Oksanen on jakanut omia näkemyksiään "lastenhoitobisneksestä" vuosia eivätkä ne vasta totuutta, tämän voi jokainen todeta tutustumalla lastensuojelulain pykälään 40§ Finlex ja on syytä muistaa myös, että sos.viranomainen toimii AINA virkavastuulla.

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Missä kunnassa tai kaupungissa kokemuksesi karttui?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Sillä missä joku Granlund on istunut aikoinaan,ei ole mitään merkitystä mihinkään ollut enää vuosikausiin,EIKÄ NYKYMAAILMASSA varsinkaan.Että oikein sosiaalilautakunnassa on istuttu kavereiden kesken.Hyvät hyssykät sentäs.Nyt tosin on v.2019 eikä sosiaalilautakunnissa peräkylien sisäpiiriläiset enää päätä suomen lastensuojelusta kuten ennen vanhaan.

Sen verran pitää neuvoa että älä tule minulle opettamaan lastensuojelulakeja tai Yk :n lastenoikeuksien sopimuksen sisältöjä,kun et niitä tunne ,etkä ole ajantasalla ollut enää yli 20 vuoteen niiden osalta näköjään.

Muuten et tänne kehtaisi tuollaisia kirjoitella.

Kyllähän se Paimio elättää sdp duunareita kun lastensuojeluyksiköitä sinne perustetaan lisää,jotta puolustella pitää toki.20 sos.duunaria lisää verorahoilla ,niin jo..Ihanvarmasti tarvitaan jokaiseen peräkylään lastensuojelu bisneksen takia huostafirmoja lisää kun lainmukaiset palvelut on ajettu alas,ja kunta tarvitsee valtion tukia ,joista tosin tulee menoja kun lakkaa valtion avut juoksemasta.

Lapsia tarvitaan siis tasaiseen tahtiin,jotta loppuvuoden päälukuja saadaan kasvatettua huostaamalla ,ettei jää veronmaksajien rahat saamatta.Pakko alkaa huostaamaan jo 17 v.kun ei muuten duuneja riitä ylilukeneille sos.viranomaisille.Tosin suomessa huostataan jo kokonaisia perheitä.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Laki ja ja virkavastuu jas itten käytäntö ovat kaksi eri asiaa. Olen kuullut tapauksesta, jossa Valviran lakimieheltä kysyttiin, että voidaanko epäpätevän lastensuojeluhenkilön tekemä päätös purkaa. Vastaus oli, että muodollista pätevyyttä ei tarvita, jos päätös on lakien mukainen. Siis lastensuojelussa Valvira hyväksyy epäpätevät henkilöt.

Lastensuojelubusines on helposti tarkistettava tosiasia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo, meidän "piiperöiden" mukaan kuullema täytyy kunnioittaa yleismaailmallisia lasten oikeuksia ja vain hakea "omat" pois Isiksen käsistä. Tehkööt muut lapsillaan mitä lystäävät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset