jarmolauros Minä tiedän

Raiskausten rangaistukset

Suomessa kohtalaisen kovat rangaistukset raiskauksista.  Aikuisiin ja lapsiin kohdistuneista.  Tässä  vertaan Vatikaania ja Suomea.

Suomessa pääsääntöisesti  raiskaaja tuomitaan vankeuteen, ehdonalaiseen taikka ihan oikeaan vankeuteen.  Vatikaanissa pääsääntöisesti tuomitaan raiskaaja (pappi) disponibiliteettiin nuhteilla hyi hyi.

Tapaus Oulua en hyväksy.   Rangaistusta kuitenkin lieventäköön kun tekijät eivät  papeiksi pukeutuneina   lapsia hyväkseen käyttäneet.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lisään. Miehen oikeus naisen ruumiiseen on eri kulttuureissa erilainen. Kulttuureita ei tule tuosta vain sekoittaa. Intiassakin eletään maassa maan tavalla kastijärjestelmineen.
Olen onnellinen kun miestä ei voi raiskata. Saan stondiksen vain omasta halusta.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

"Olen onnellinen kun miestä ei voi raiskata. Saan stondiksen vain omasta halusta."
Ei raiskaamiseen tai raiskatuksi tulemiseen tarvita "stondista". Aina voi olla "ottavana" osapuolena tai teko voidaan toteuttaa myös käsin tai erilaisin välinein tunkeutumalla.

Pari lainausta rikoslaista:
"Raiskaus
Joka pakottaa toisen sukupuoliyhteyteen käyttämällä henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa tai uhkaamalla käyttää sellaista väkivaltaa, on tuomittava raiskauksesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kuudeksi vuodeksi.

Määritelmä
Sukupuoliyhteydellä tarkoitetaan tässä laissa sukupuolielimellä tehtävää taikka sukupuolielimeen tai peräaukkoon kohdistuvaa seksuaalista tunkeutumista toisen kehoon taikka toisen sukupuolielimen ottamista omaan kehoon.

Seksuaalisella teolla tarkoitetaan tässä laissa sellaista tekoa, joka tekijä ja kohteena oleva henkilö sekä teko-olosuhteet huomioon ottaen on seksuaalisesti olennainen."

Ääriesimerkkeinä raiskauksesta tai sen yrityksestä voisi olla se kun nainen yrittää ottaa sammuneelta mieheltä suihin. Tai kun toisen "hanuriin" tungetaan seksuaalisessa mielessä vaikka harjanvartta väkivalloin.

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Ihmettelen mikä Oulun raiskausuutisoinnissa on niin uutta ja raflaavaa. Yli 11 vuotta arabimaissa asuneena olen aina tiennyt, että arabi sekaantuu lapsiin, käyttää lapsia hyväkseen ja raiskaa. Ja tuomion saavat raiskatut tytöt ja naiset. Ne jopa kivitetään.

Eräässä pienessä arabikylässä kaksi nuorta olivat rakastuneet ja ilmoittivat haluavansa naimisiin. Pojan isä ja sen myötä koko suku eivät hyväksyneet pojan mielittyä, joka kuului heidän mielestään väärään sukuun ja perheeseen. Jotta avioliittoaikeet peruuntuisivat, pojan serkku raiskasi tytön. Tästä oli seurauksena, että tytön sukulaiset heittivät hänet vanhaan kuivuneeseen kaivoon ja kivittivät kuoliaaksi. Näin tytön suku ei "menettänyt kasvojaan". Raiskaaja ei saanut mitään tuomiota.

Myös suomalaisia ja muita eurooppalaisia raiskattiin paikallisten arabipoikien toimesta. Raiskatut karkotettiin maasta ja raiskaajat jäivät ilman rangaistusta. Ja tämä on vain jäävuoren huippu mitä tapahtuu jatkuvasti niille sadoille tuhansille filippiinitytöille, jotka arabimaissa työskentelevät.

Voisin kertoa lukuisia vastaavia tapahtumia, mutta näiden tapahtumien kertomisesta saa ikuisen rasistileiman. Jos näin käy, niin ei haittaa. Persuja en ole kuitenkaan koskaan äänestänyt.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Näin on, Jaakko. Olin 40-vuotta merillä ja minusta tuli rasisti, omaa kultturiammekin ymmärtävä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset