jarmolauros Minä tiedän

Koulujen romahtavat katot

Mikä on rakennustarkastajien toimen kuva ja vastuu?  Toki hekin ovat kädettömiä kun koulujen välikattojen romahtelukin johtuu ilmastonmuutoksesta kuten aiemmat hallienkin katot jotka eivät lumikuormia kestäneet.

Olisiko syytä palauttaa vanhanaikainen rakennusmestarikoulutus jossa otettiin laskutikkulaskuissa riittävä virhemarginaali huomioon eikä laskettu kustannusvaativasti tietokoneella viimeisenpäälle jemptisti pilkunjälkeisiä nollia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Pitäisi ottaa käyttöön suunnitteluperiaate jonka mukaan vaurioden pitää olla havaittavissa ennen kuin ne tuhoavat mitään isompaa ja toisaalta kaikkia osia on käsiteltävä vaurioituneina. Rakennuksen pitäisi siis kestää mikä tahansa yksittäisen osan vaurio, siis suomeksi sanottuna sen pitäisi kestää elämää.

Silloin esimerkiksi vesiputken rikkoutuminen tai sähkökatko ei saisi tuhota rakennusta - minkä tietenkin järkikin sanoo vaikka laki ei sanokaan.

Tässä viimeisimmässä, joskaan ei viimeisessä tapauksessahan rikkoutunut putki kasteli eristeet, minkä aiheuttama lisäpaino vetäisi katon alas.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Mikä on rakennustarkastajien toimen kuva ja vastuu?".
Mitä mahdollisuuksia rakennustarkastajalla on pienessäkään kunnassa jatkuvasti valvoa kymmenien ihmisten jokapäiväistä tekemistä ?
Sehän vaatisi firman jokaiselle työntekijälle oman valvojan koko ajalle. Kukahan sen maksaisi ? Kuka sen haluaisi maksaa ?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä, Mansala. Parempi olisi, jos lakkauttaisimme rakenusvalvojat ja henkiin herättäisimme entisajan rakennusmestarit.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ei olisi. Väärää "säästöä". Mestareiden tarve on ilmeinen, mutta kyllä rakennusvalvojiakin tarvitaan. Gryndereiden takavuosien halu poistaa työmailta mestarit oli typerää. Kaikki Suomessa tehdyt rakennusvirheet eivät johdu "säästöistä".

Paljon hassua tapahtuu, vaikka rakennuttajalla tai rakentajalla olisikin hyvää tahtoa. Vain osaaminen puuttuu. Kun rakentajan rahat ovat tiukalla, moni jättää palkkaamatta oman osaajan. Siinä muka säästää. Sitä sitten rakennusvalvojat pyrkivät paikkaamaan ja hyvä niin. Kaikki suomalaiset kun eivät ihme kyllä ole synnynnäisiä rakennusalan ammattilaisia. Eivät edes virolaiset.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ilmastonmuutoksesta johtuu sekin, että iglut sulavat Suomessa kesäisin.

Toista oli jääkauden aikana.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jep, ja syy iglujen sulamiseen täällä on tietysti hiilidioksidi.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Onhan se vähän erikoista kun alakatto tippuu päälle.

Joko liian hepposia rakenteita suunniteltu tai sitten jätetty muutama naula naulaamatta. Materiaalivirhettä toki voi syyttää myös,,

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset