jarmolauros Minä tiedän

Väkilukumme

On hyvä, että kansamme vähenee.  Tuhoisa hiilijalanjälkemme pienee.  Tosin on ikävää, että etelästä, lämpöalueilta  tulevat uudisasukkaat  vihreät pyrkimyksemme mitätöivät.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vankkumattomana vastavirtaan kulkijana ja yleensä oikeassa olleena veikkaan, että syntyvyys tulee kasvamaan rajusti viiden vuoden sisällä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sanojeni vakuudeksi, asiasta on puhuttu jo aiemmin:

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/4643...

Tämä kuva on vuodelta 1959.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Tosin on ikävää, että etelästä, lämpöalueilta tulevat uudisasukkaat vihreät pyrkimyksemme mitätöivät".
Niinpä. Virta täytyy kääntää kylmästä lämpimään päin.

Vaikka syntyvyys ei kasvaisikaan, meitä suuria ja sitä lähellä olevia ikäluokkia kuolee muutaman vuoden päästä kuin kärpäsiä. Helpottaa tilannetta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kärpästen kuolema, siinäpä mielenkiintoinen aihe romaaniksi!

Isäni oli aikanaan innokas kärpästen tappaja. Tosin oli sotavuosinaan rintamilla joutunut isompiaankin tappamaan.

Kesäisin ikkunat ja ovet piti sulkea, etteivät nuo herhiläiset pääsisi sisätiloihin.

Kaikesta huolimatta, niitähän tuli.

Kärpäslämpsällä oli töitä.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Hiilijalanjälkemme on sopiva kuten myös väestökin, mutta vähän vähemmänkin voisi olla toki. Suomalaisten kannattaisi tehdä lapsia, koska suomenkieli on arvokas, ja toisaalta myös siksi, että meillä on kulttuuria ja kovaa näyttöä selviämisestä toisesta maailmansodasta, ja maaseutuyhteiskunnan tekeminen teollisuusmaaksi 100 vuoden aikana. Ja silti meidän päästöluvut ovat hyvät: jos koko maailma olisi Suomea, niin maailman väkiluku olisi vain 2.2 miljardia, ja maailman päästöt olisivat 65% nykypäästöistä.

Jos taas koko maailma olisi Intiaa, niin maailman väkiluku olisi 55 miljardia, ja maailman päästöt olisivat 280% nykypäästöistä. Suomi on siis verrattain puhdas maa mittaroituna, ja siten säilyttämisen arvoinen kulttuuri. Meillä on myös useimmilla täällä ihmisarvoinen elämä, toisin kuin ehkä muualla, ja teimme sen kaiken alemmin päästöin ja vähemmällä väellä.

Tietysti meidän per capita päästöjä alentaisi, jos toisimme maahan 100 miljoonaa köyhää, koska silloin laskennallinen per capita päästö alenee. Todellisiin päästöihin tällaisella laskennalla ja toimintatavalla ei tietysti lovea tee. Jos Suomella olisi Intian väkitiheys, meitä olisi noin 100 miljoonaa muuten. Olisiko se hyväksyttävää? Kyllä/ei? Ei olisi. Kaikki tietää sen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lauroksen ikivihreät kirjoitukset saavat lukijan pidättämään henkeä, jotta myrkyllistä hiilidioksidia ei purkautuisi keuhkoista ilmakehään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset