jarmolauros Minä tiedän

Tottelemattomia nuo vihreät

Vihreät olleet kansalaisaktivisteja.  Hyvä.  Tänään en heitä ymmärrä, kun ovat tottelemattomia. 

Puheenjohtaja Aalto antaa tukensa  toiminnalle, jossa matkustaja lentokoneessa kieltäytyy noudattamasta henkilökunnan määräyksiä.

Hyväksyykö puheenjohtaja Aalto WTC-iskut 9/11 2001 , joissa niissäkin tekijät katsoivat olevan oikeutettuja tottelemattomuuteen.

Jättäkäämme  yleiset kulkuneuvot poliittisen asearsenaalimme ulkopuolelle.  Kansalaistottelemattomuus ei voi kohdistua sivullisiin,  vaikkapa  Thaimaaseen  matkalla oleviin vihreisiin energiansäästäjiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Hyväksyykö puheenjohtaja Aalto WTC-iskut 9/11 2001 , joissa niissäkin tekijät katsoivat olevan oikeutettuja tottelemattomuuteen."

Nuo eivät ole sinne päinkään vastaavia asioita. Sorry nyt vaan, mutta ymmärtänet sen itsekin.

Kansalaistottelemattomuutta voi harrastaa seuraamukset ymmärtäen. Pennanen ymmärsi (kai) keräten itselleen suosiota median kautta ( tai oli vain iki-ihana aktivisti puhtaan pulmuisilla ajatuksilla.. ihmiset päättäkööt itse ). Lentokone-protestinsa ei oikeastaan ketään ainakaan auttanut (ei tosin vaarantanutkaan), mutta kokeilipa ainakin kansalaistottelemattomuutta vaarattomassa tilanteessa.

Vihreäthän tuosta kärsivät suosion laskun osalta todennäköisesti hieman (luultavasti kohtuu minimaalisesti). Pennanen itse voittanee noilla markkereilla eli nimensä moni muistaa nyt mikäli vaaleihin aikoo kuten luultavasti aikoo.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ovaskainen; ymmärrän, kärjistin. Kirjoitukseni kansalaisena on kuitenkin puheenjohtaja Aallon kanssa linjassa, kun Aalto asian tiimoilta vertasi nykyistä Suomea natsi-saksaan joka surmasi miljoonia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Rupesin miettimään, että mitä minä olisi toivonut Touko Aallon sanovan vastaavassa tilanteessa, jos hän sattuisi olemaan minun puolueeni johtaja.

Ensiksikin puoluetoverin puolustaminen on myönteistä, mutta siinäkin on sitten eroa, miten sen tekee.
Alustavasti olisin varmaan hyväksynyt sen, että Touko olisi vähän luistellut. Vedonnut ettei tunne tilannetta ja taustoja, mutta luottaa Ainoon. Näin olisi jäänyt pois tuo suora laittomuuden kannattaminen.

Kun yritän ajatella vihreästi, niin se, että Touko sitten vaatii palautusprosessin pysäyttämistä, on oikeastaan ihan linjassa. Tämähän antaa jonkinlaista tukea Ainolle.

Eihän se tietenkään mene aina putkeen, tuo virheiden paikkaaminen.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Kuulin juuri että palautettava oli menossa Irakiin.
Irak on luullakseni turvallisesti USAn valvonnassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tätähän ei Saksaan lähtevässä koneessa seisonut Pennanen tiennyt.

Eikä tiennyt juuri muutakaan. Naisellinen tunnekuohu ja arvostelukyvyttömyys
veivät Pennasen puolestaan takaisin lähtöterminaaliin.

Perhe ja palautettava henkilö nousivat sinitaivaalle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tottelemattomuutta on montaa lajia.

Yksinkertainen syy tottelemattomuudelle on vaikka se, jos ei usko lainsäädäntövaltaan tai johonkin lakiin.

Esimerkiksi jos pössyttelee kannabista, omalla vastuulla seuraamuksista välittämättä ja toteaa että laki on mieletön ja näyttää esimerkkiä.

Tai vaikka Oskar Schindler joka päätti arvostaa ihmishenkeä yli sääntöjen ja alkoi maanpetturiksi.

Minusta tämä nyt oli jonkinlainen mielenilmaus tottelemattomuus ja luultavasti väärässä paikassa. Mutta jos tämän seurauksena tulee jotain muutosta johonkin niin sitten olin väärässä ja se oli oikeassa paikassa. Vähän liian aikaista sanoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset