jarmolauros Minä tiedän

Valinnan vapaus

Elämme lystikkäitä aikoja.  Lääkäriinjonotusten-ja valinnanvapauden nimissä  olemme uusimassa hyvin toimivaa kansalaisten huoltojärjestelmää.  Jonotus tohtorille loppuu ainoastaan lääkäreitä lisäämällä riippumatta siitä kuka on toimen haltija.

Sitten tämä valinnan vapaus.  Valinnan vapaus  toimii  pitkälti jo tänään.  Tosin sitä ollaan kaventamassa työnantajilta.  Valinnanvapauden nimissä annan tukeni Telanteelle vaikka Anttikoski onkin kauniimpi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lisään: Aamulehden päätoimittajavalinta minut tänään herkisti.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Jätetäämpä työpaikka antamatta mistä sitä tietää jos vaikka valitsen väärin.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Näytät olevan satiirin mestari, kurkkasin taide taulujasi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jonotus lääkäreille ei parane lääkäreitä lisäämällä, vaan rahalla. 50 euron nuppitaksa veroeduin, niin jopas on jonot hävinneet alta kahden päivän.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jonot häviävät todella nopeasti, jos kaikki eriskummalliset valtavasti aikaa vievät todistukset ja lausunnot, joita lääkärit joutuvat päivät pitkät asiakkaille laatimaan, poistettaisiin lääkärien henkilökohtaisesti laatimina.

Perusterveydenhuollossa suurin osa terveyskeskuslääkärin ajasta kuluu tietokoneella todistuksia ja lausuntoja laatien. Potilasluvut ovatkin vain murto-osa takavuosien kunnanlääkärin päivittäin hoitamasta määrästä.

Hyvin voitaisiin pikakouluttaa muutaman kuukauden koulutuksella lääkärisihteereitä, jotka laatisivat näitä todistuksia niiden tietojen perusteella mitä potilaan tietokannasta löytyy.

Nykytilanne ei miellytä ketään eikä ole kenenkään etu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä. Otetaan mallia brittisarjasta doc Martin !

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Viranomaiset ovat hyvin tarkasti määränneet siitä, miten potilaskäynnit on kirjattava, ts. erittäin tarkasti. Kun tietokoneet julkisella puolella eivät koskaan toimi kunnolla, aikaa menee.

En kyllä usko, että eläkelaitokset rupeavat hyväksymään sihteerin arvioita työkyvystä. Osa todistuksista on täysin älyttömiä; KELA vaatii parin vuoden välein todistuksia toimintakyvystä, vaikka kyseessä on sairaus, mikä ei parane.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Valinnanvapaushan oli vain korptoituneiden kokoomuspolitiikkojen yritys saattaa terveydenhuolto muutaman veroparatiiseista hallitun terveysjätin haltuun. Nyt menee sitten kostona maakuntamallikin viemäristä alas.
Ainoa uudistus, mikä tarvitaan, on terveyspalveluiden sekä sosiaalipalveluiden järjestämiseen laajempi rahoituspohja. Samalla säädettäisiin, että julkisessa terveydenhuollossa toimivan lääkärin on oltava virkasuhteessa, niin loppuu nämä huithapeleiden pikavierailut valkoisissa takeissaan.
Oli mulla vielä jotain, mutta, antaapi olla tällä errää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset