jarmolauros Minä tiedän

Helsinki Pride askarruttaa

Katsoin uutisointia.  Moninaiset järjestöt, työpaikat osallistuivat. Kommentoitiin, että uskalsivat osallistua.  Jos kymmenettuhannet osallistuvat, kuka uskaltaisi olla osallistumatta?

Yksi pridemarssin tavoitteista on saada kirkollinen vihkimys homoille, kirkossa jonka heterot ovat itselleen luoneet.

Ihmettelenkin, miksi homot eivät perusta omaa kirkkoa kuten mormonit ja muhammettioppineet vaan vaativat ristikirkkonsa  perustajat periaatteistaan  luopumaan.

Maailma pelastuu, kun Teheranissa ja Riadissa lespous julkisesti hyväksytään.  Arabimaissa  miehethän ovat kautta aikojen toisiaan suudelleet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ihmettele ihan vapaasti, siinä se aika kuluu leppoisasti.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hyvältä tuntuu, kun tartuit asiaan.

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Sen vuoksi, koska se vaatisi kaikki prosessit. On helpompaa olla suurimmassa kirkossa. Lisäksi, jo nyt on sateenkaaripappeja, jotka vihkivät samansukupuolisia pareja.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

No eipä vaan tunnu olevan helpompaa

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tuo oli hyvä veto sinulta tuo Teheranin mainitseminen. Niin kauan kun Iranissa hirtetään homoja, ei tarvi kysyä, tarvitaanko Prideä. Kohta olisi muuten oiva tilaisuus kysäistä Putiniltakin, mitä ihmettä se meinaa sillä homopropagandalailla.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Iranin muslimivaltiossa hirtetään homoja niin kauan kun siellä on korkeinta valtaa käyttämässä myös maan hengelliset johtajat.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Politiikkaa ja uskontoa ei pidä sotkea toisiinsa. Uskonto on kuin penis: on OK että sinulla on sellainen, on OK olla siitä ylpeä, mutta älä esittele sitä kadulla, älä kirjoita sillä lakeja äläkä tyrkytä sitä lapsille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #9

Toisaalta on aikamoinen mittakaavavirhe, jos erehtyy vertaamaan kristinuskoa ja islamia keskenään politiikan välineenä ja käyttövoimana nykymaailmassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

Niin, meillä lännessä asiat ovat oikeassa mittakaavassa nykyään. Teokratia on mittakaavavirhe. Islamistit ovat joka tapauksessa radikaaleja häviäjiä. Se paratiisi, jota islam lupaa, on jo täällä. Ei sinne päästäkseen tarvitse paastota saati räjäyttää itseään. Parilla dollarilla pääset näkemään 72 hemaisevaa typykkää, ja enemmänkin. Ehkä ne eivät ole neitsyitä, mutta who cares. Islamilla ei ole mitään tarjottavaa, mitä ei saisi muualtakin. Päihdyttäviä juomiakin on tarjolla jokaiselle joka niitä kaipaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Toivottavasti Teheranissa luetaan kommenttisi ja jo ensi vuonna Suomesta matkustaa osallistujia Teheran Pride 1397 - kulkueeseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #13

Ei Teheranissa osata lukea. Siksi siellä jaetaan fatwoja suurille kirjailijoille, kuten Salman Rushdielle.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Siksi ei perusteta uutta kirkkoa, koska on ihana nöyryyttää ja kouluttaa ajastaan jälkeenjääneitä kristittyjä nykyajan tavoille. On ihana nähdä vanhoillinen pappi vihkimässä homoparia, kun tyypistä näkee jo päälle päin, että se aivan kiemurtelee ja kärsii nöyryytyksestä ja tunnuntuskista, koska pelkää Setan juristeja enemmän kuin helvettiä. Kuinka ihanaa olisi kiillottaa vähän nahkasaapasta tuon patavanhoillisen ruojan kellastuneella liperillä, mutta täytyyhän alttarilla sentään joku roti olla.

Käyttäjän samimollgren kuva
Sami Mollgren

Itse asiassa priden tavoitteena ei ole kirkollinen vihkiminen samaa sukupuolta oleville pareille. Se on ollut ja on edelleen kirkon sisäinen asia, josta kirkon pitää itse tehdä päätöksensä. Syystä tai toisesta kirkolliskokous ei kuitenkaan ole rajannut kirkollista avioliittoon vihkimistä vain naisen ja miehen väliseksi.

Toki pride-tapahtumaassa oli mukana homopareja vihkineitä pappeja ja muitakin henkilöitä, jotka haluavat kirkon vihkivän samaa sukupuolta olevia pareja. Mutta priden tavoite se ei ole.

Priden päätavoitteen tänä vuonna voi katsoa olevan translain uudistamisen.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Katsoin toissa iltana uusintaa ylen pride lähetyksestä. Kovasti tuntui siltä että yhdistyksiä yms. porukoita osallistui prideen tuodakseen julki omaa asiaansa ennemmin kuin kannattaakseen homojen yms. oikeuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset