jarmolauros Minä tiedän

Nainen ja autoilu saudeissa

Tänään  Saudi-Arabiassa nainen on todettu liikenteessä miehen veroiseksi.  Kaiketi ihan peruutuskokeenkin  jälkeen.

Tasa-arvo siis kansainvälisesti edistyy.  Jäänkin mielenkiinnolla odottamaan huomista.  Miten tullaan käsittelemään naisen ja miehen välinen kolaritapaus tapahtumapaikalla ja oikeudessa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Imaamien tulkintaa odotellessa....

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Eli kaikki muuttuu ? Naiset saavat ajokortin miehiltä ? Naiset saavat ostaa auton ? Naiset saavat yksin olla autossa sitä ajaessaan (siis ne, joilla jo on kansainvälinen ajokortti) ? Mukana ei tarvitse olla miespuolista kontrollia ? Ei edes poikalasta. Liikennesäänöt ovat samat miehille ja naisille ?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Toin jo aamulla esille huoleni munasarjoista:
http://rjaaskel.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/...

Noissa islamin alistamissa maissa maan johtaja pystyy tekemään isojakin uudistuksia. Sitten taas kansan syvistä riveistä nousevien uudistusten tyrmäys on todennäköisempää, kun imaamit pääsevät määräämään. Kuningas on kuitenkin imaameja ylempänä, yleensä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä Saudi-Arabiassa otettiin nyt liian iso askel yhdellä kerralla.

Itse olisin päästänyt siellä naiskuskit aluksi ainoastaan mopoautojen rattiin.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Toivotaan, etteivät naiset äksyile ratissa.

// Koraani (4:34; myös 38:44) antaa melko suorasanaisesti miehelle oikeuden käyttää fyysistä väkivaltaa viimeisenä keinona tottelematoman naisen ojentamiseksi, // wikipedia Islam ja naiset.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

No, eipä ole niistä muutamasta kymmenestä muusta islamilaisesta maasta, joissa naiset ovat jo vuosikymmenet saaneet ajaa autoa, kuulunut juurikaan ongelmia moisesta.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Näin suomalaisena minua huolestuttaa kuitenkin ihan kotimaan liikenteessä eniten ne kristityt keski-ikäiset mieskuljettajat, jotka luulevat olevansa keskitasoa parempia kuljettajia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olin nuoruudessani Atik Ismailin isoveljen duunikaveri ja kerran olin hänen kyydissään autossa matkalla Helsingistä Lohjalle. Hänen ajotapansa oli aika ronski ja ohituksia tehtiin mielestäni liikaa riskillä. Kun huomautin asiasta, hän vastasi, että kyllä Allah auttaa. Sanoin hänelle, että Allah voi auttaa sinua, mutta ei minua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset