jarmolauros Minä tiedän

Pieni valtio, suuret tilaukset

Suomi tilaamassa hävittäjiä, jotka tositoimissa on ensivaiheessa kentilleen helppo tuhota.  Hävittäjärahat suunnattava sissitoimintaan ja ilmatorjuntaan.

Suomi ostamassa yli satametrisiä rannikomme puolustamiseen soveltumattomia ylisuuria aluksia.  Jos tarkoituksena ei ole hankkia aluksia välimerelliseen  "rajanvalvontaan",  tulisi hankkia puolet pienempiä saaristoomme soveltuvia tykki-ja ohjusaluksia.

Muuten;  Ovatkohan  meripelastukseen, tositoimiin koulutetut  merenkulkijamme ylpeitä nykymuotoisesta toiminnasta,  siirtolaisturistien poiminnasta välimerellä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Ei niitä nyt aivan helppoa sentään ole tuhota. Kriisitilanteessa koneet kun hajautetaan lentokentille, varalaskupaikoille ja sen sellaisille, aina pari konetta kuhunkin. Yhdessäkin lentokentässä on neliökilometreittäin tuhottavaa, eli sellainen on äärimmäisen työlästä tuhota perusteellisesti.

Ja mitä korvetteihin tulee, niiden suhteen vihollisella on sama ongelma kuin venäläisillä jatkosodassa Väinämöisen suhteen. Ne pitäisi löytää, ja rikkonaiselta rannikoltamme löytyy yllin kyllin piilopaikkoja.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lentolaitteista. Meillä ehkä sata ja vihollisella tuhat vastaavaa, vaikka omamme ensi-iskusta selviäisivätkin.
Laivoista. Nykyisille täsmäohjuksille satametrinen helppo maali saaristossakin.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Todennäköinen vihollisemme ei saa sitten millään tuhatta konetta ilmaan edes suuren ja mahtavan alueella, saatika pystyisi keskittämään ne meitä vastaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen lentsikoilla ole kuin näytösarvo, tositoimissa kotimainen maasta ilmaan ohjuspatteristo olisi paljon parempi ja käyttökelpoisempi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Suomen hävittäjät nähdään vielä jossakin kaukana toimissa jotka eivät ole Suomen puolustamista.

Jouko Vanne

Lainaus MOT-ohjelmasta

MOT:
"On annettu ymmärtää että Hornet-kalusto muodostaa Suomen ilmapuolustuksen perustan. Oletteko samaa mieltä?"

Ahti Lappi:
"En. Ilmatorjunta muodostaa ilmapuolustuksen perustan. Pudotustilastojen mukaan ilmatorjunnan osuus on 87% pudotuksista ja alivoimaisella puolella 97%. Tällä vuosituhannella ilmatorjunnan osuus on 99%. Se kai kertoo jo sen mikä on ilmatorjunnan osuus ilmapuolustuksessa." (Lappi on entinen ilmatorjunnan tarkastaja).

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Onhan ne sata lentokonetta ja muutama laiva mukavia olemassa vähäksi aikaa tositilanteessa. Paraateissa vallan mahtavia. Mitäs sen jälkeen. Rahat on kaikki pistetty noihin. Polttopullot ei oikein toimi nykyaikana. Pitäisiolla jotain kättä pidempää. Talebanit ovat kummasti pärjänneet jopa käsiasein ja heidän kanssaan ollaan jo valmiita sovitteluihin.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä, Laitinen. Pienen maan pelastus tänään on opin hakeminen vietnamilaisilta, koska asearsenaalein emme pärjää kun ei pärjänneet jenkitkään.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olen samaa mieltä, pieni maa pärjää kekseliäisyydellä!

Vaan eipä nykyään tiedä enää siihenkään luottaa, kun vihulaisella on vetypommeja!? Sellaisen kun räjäyttää 10 km:n korkeudessa, niin ei tarvitse hakea ristin sielua kymmenien neliökilometrien alueelta elävien kirjoista, rakennukset jäävät vain ehjiksi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #8

Jouni. Venäjän suhteen ei pelkoa atomipommista. Suurkaupunki Pietari liian lähellä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #9
Jouko Vanne

Rajan takana on jo yhdellä kentällä näkyvissä yhtä monta hävittäjää kuin Suomen ilmavoimilla on yhteensä ja kenttiä riittää Pietarista Jäämerelle https://www.flickr.com/gp/65726513@N00/1a7481

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset