jarmolauros Minä tiedän

Voi tätä katumusta

Tänään kansa syyttää Aku Louhimiestä, ja Aku katuu kamalasti.

Yksi näyttelijätär tuli julkisuuteen vanhoine tuntoineen ja muut neitokaiset perässä.  Louhimies on kohdellut meitä törkeästi!    Akun käytös ollut siis vuosia ammattilaisten tiedossa, mutta siitäkin huolimatta on ollut pakko päästä Akun töihin.

Olisi kaiketi johdonmukaista perustaa näyttelijöille liitto asioita ajamaan ennen kansantuomioistuinta.  Suosittelen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Toiset katuu ja pyytää anteeksikin, toiset ei.

Rauni Mollberg on hänkin suomileffan ikoneita, josta ei liene julkisuudessa pahemmin aiemmin hässäkkämiituiltu. Hän ei toisaalta pysty (eikä ole enää velvollinenkaan) puolustautumaan tai pyytämään anteeksi, kun hänen jälkikasvunsa paljasti juuri raskauttavaa aineistoa alan kulttuurinmuutostarpeesta: todella paljon törkeää käytöstä, toisten nöyryyttämistä, pilkkaamista ja huutamista elokuvia tehdessä, ja niiden ulkopuolella... ”Syrjintä ja seksuaalisuus olivat jokapäiväisiä asioita”: http://is.fi/viihde/art-2000005614255.html

Myös Jörn Donner on kokenut 'muiden' ohjaajien kyseenalaistavan naisen ein, eikä näin olleen näe tarvetta anteeksipyynnöille http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/252644-j...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Mollbergin ja Turkan harjoittamana se oli epäilemättä sitä parempaa ahdistelua ja siksi hyväksyttävää. Taitaa tässäkin tekojen tuomittavuus riippua siitä, kenen joukossa seisot.

Pekka Iiskonmaki

Johan siitä hulluki suuttuukii, jos paita revitään päältä, kun filmataan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eivät toistensa kanssa rooleista tappelevat nuoret naiset pysty yhdistämään voimiaan.

Vanhemmat alan naiset varmaan pystyisivät, mutta he eivät enää näistä kypsien vanhentuneiden naisten rooleista keskenään tappele kun niitä ei enää ole jaossa vapailla markkinoilla. Roolit menevät ohjaajien vaimoille ja entisille rakastajattarille.

P.S. En pyydä anteeksi kommenttiani.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Mulla tuttu, joka puolustaa Akua, muttei halua tulla julkisuuteen.
Kertoi Akun olleen ainakin niissä kuvauksissa hyvin huomaavainen kaikkia kohtaan.

Lisäys: Olen ymmärtänyt, ettei Louhimies ole tehnyt mitään ehdotuksia tai painostanut kanssaan seksisuhteeseen tms. ?
Luin vain sen yhden jutun, jossa joku näyttelijätär oli tuohtunut suudelmasta elokuvassa, "koska oli tuntenut vastanäyttelijän vain viisi minuuttia".

Ajatelkaa nyt, että teidän tarttis filmata kohtaus, missä mies ja nainen suutelee. Edellisenä päivänä sanoisitte kahdelle näyttelijälle: "Huomenna pussailette, joten voisitteko tänä iltana tutustua toisiinne?"

Koko homma menyt aivan egotrippailuksi, jos "syyttäjien" taso on tuo. Lastentarhameininkiä.

Henry

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Taisi kouraista naisnäyttelijöitä, kun Aku otti Tuntemattoman naispääosaan täysin sivusta Paula Vesalan. Lieneekö Aku ollut mulkkumainen myös Vesalalle ?

Nämä nyt esille tulleet ovat ns. YLE:n luottonäyttelijöitä, joiden naamat alkavat jo kyllästyttää yhtiön omissa produktioissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nämä samat tahot myös närkästyivät saunakohtausta , jossa Vesala istuu lauteilla jalat auki ja Aho puolestaan jalat ristissä..

Asennot kuvasivat taiteellisena kontrastina hyvinkin luontevasti rintamalta lomalle päässeen sotilaan ahdistunutta oloa ja tämän vaimon tietämättömyyttä rintaman todellisista kauhuista.

35-vuotias Vesala itse totesi tuolloin, että ei tiedä ketään avioparia, jotka saunoisivat yhdessä vaatteet päällä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Vesala hoiti roolinsa todella hyvin ja uskottavasti omin kyvyin ja luonnollisesti. Syntyjään kaupunkilaispimulla ei olisi ollut edes lähtökohtia ikäville ja surullisille tunneilmaisuille elokuvassa.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Jos naiset olisivat käyneet intin, eivät he nillittäisi kiusaamisesta ja mielen pahoittamisesta. Ottaisivat mallia taistelusukeltajien koulutuksesta, jossa aamu-uinti on joka päivä kunnes jää on niin paksua, ettei sitä saa enää käsivarsilla rikottua.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sepä se. Naiset (feministit) haluavat niin kovasti, että sukupuolia ei olisi olemassa, ja kaikkia kohdeltaisiin tasavertaisesti. No Akuhan oli kohdellut miehiäkin ihan samalla tavalla, mutta kukaan miehistä ei valita. Nyt tasapuolinen kohtelu ei sitten kelpaakaan, vaan naisia pitäisi kohdella silkkihansikkain. Päättäisivät nyt edes.

Tämä koko tapaus haiskahtaa aika pahalta. Ettei vaan olisi tarkoituksellinen hyökkäys tuntematonta sotilasta vastaan. Ainoa virhe minkä Aku meni tekemään oli anteeksipyyntö.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voi hyvät poijaat, jos te taas olisitte kokeneet jopa vuorokausikaupalla sietämättömiä synnytyskipuja, niin ette mitään intin-juttuja viitsisi edes kertoa.

Jatkuvat tuskankouraisut tuntitolkulla kahden minuutin välein ja puukonkäyttö lopussa ilman mitään puudutusta, niin kyllä saisitte hävetä omia juttujanne:)
Ne tuskat kyllä osasi aavistaa etukäteen, että näin voi käydä, mutta sen vielä kesti, kun muita vaihtoehtoja ei ollut suvun jatkamiseksi...

Toisen ihmisen taholta nöyryyttäminen taas julkisesti, niin ruumiillisesti kuin henkisestikin, on turhan julmaa. - Vieläpä ilman turvaverkkoja ja kaiken lisäksi itse suorituksen kannalta vielä aiheetta, joka ei edes kuulemma tuloksia paranna, ei ainakaan asiantuntijoiden mielestä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Nyt peukutan Kaijan kommenttia. Olet Kaija oikeassa sekä saarnassasi meille pojille, että puolustuspuheessasi näyttelijöiden puolesta. On tylyä halveksia näitä ongelman esilletuoneita ja väittää, että olisimme jonkun intin läpikäyneinä vahvempia tai parempia kohtaamaan simputtamista ja sietämään nöyryyttämistä ja alistamista.

Vaikka Louhiniemi onkin onnistunut tekemään laadukkaita elokuvia ja ohjaamaan loistavia näyttelijäsuorituksia, eivät keinot kestä ilmeisimminkään lähempää tarkastelua. Hurjalta tuntuu lukea roolissa olleesta nuoresta näyttelijälupauksesta, joka on jättänyt (vai joutunut jättämään?) uransa ja ajautunut pitkään opettelujaksoon, jotta on pystynyt antamaan anteeksi itseään väärinkohdelleille menestyksekkään Vuosaari-elokuvan upen roolisuorituksen jälkeen.

Kiitos Kaija vielä kerran! Toivottavasti myös muut kuin minä saimme korvillemme. Ahola, Helstamo ja Pihkola, ymmärtäisitte tekin edes vähän nolostua.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #15

Kiitos Kai! Ilahduin kommentistasi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Spede taisi nähdä tämän meetoo kampanjan läpi jo vuosikymmeniä sitten.

https://www.youtube.com/watch?v=GhKqzH6HK8M

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Olipa tyrmistyttävää luettavaa .

Tosin tänään kunnostautui samassa lajissa jo ( miespuolinen , eläkkeellä oleva) hist tutkija käyttämällä
Suomen johtavista naisnäyttelijöistä nimitystä " missukat ".
Nyt he sitten ovat " neitokaisia".

Ja tietysti kateellisia nirppanokkia...

Mikään muu kun ei voi ikinä motivoida naista kuin kateus toista naista kohtaan?

Kyllä mämä naiset suolla rämpisivät ihan siinä kuin teidän tapaisenne pojatkin.
Saattaisivat rämpiä jopa paremmin. Avantouintikin on monen harrastus.

Mutta entä jos naisesimies nöyryyttäisi teitä samassa yhteydessä pistämällä teidät syömään oksennustanne ja protestoinnista seuraisi vain lisää nöyryytyksiä ja työttömyys ?
Ja syytös siitä, että valitatte vain kateuksissanne...

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Vaikea paikka on nuoren naisnäyttelijän tuoda julki ohjaajan sopimaton käyttäytyminen, se on helppo ymmärtää mutta kovin huono juttu se on sikäli että ulostulollaan olisi hän pelastanut monet kolleegansa vastaavalta väärinkäytöltä tulevaisuudessa. Sama juttu on koulukiusatun kohdalla.
Enkä nyt halua ketään syyllistää vaan ihan vain todeta.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Voi vain toivoa, että tämän jälkeen tuleva uusi sukupolvi on vielä rohkeampi tuomaan epäkohtia julki myöskin jo nuorina.

Kuten tänä aamuna tv-haastattelussa Krista Kosonen totesi, että nuori ja epävarma uransa alussa olevan nuoren ihmisen on vaikea puuttua kokeneen ohjaajan työhön. Samalla Krista toi esille kuinka hän ihailee näitä nyt esiin tulleita naisia, kun tietää kuinka voimakkaan ryöpyn he saavat niskaansa. Myös hän itse, kun puolustaa kollegoitaan.

Mikä ihme meitä oikein vaivaa, kun pitää heti kärkevästi haukkua ja arvostella, jos vain joku uskaltaa olla jostakin eri mieltä kuin mitä itse olen? En lue koskaan muita mielipidepalstoja, mutta olen saanut ihmisten puheista sen kuvan, että niissä nimettöminä käytetään sikamaisen ilkeää kieltä.

Kateelliset, katkerat ja itse onnettomat ihmiset purkavat nimettöminä omaa pahaa oloaan, kun pitäisi lähinnä mennä itseensä, että miksi teen tätä? Aiheutan kirjoitukseni kohteellekin vain pahan mielen. Helpottaako se, vai lisääkö omaa kiukkuani entistä enemmän?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Niin kuinka monta kiloa jo ennestään hoikan Krista Kososen pitikään laihduttaa päästäkseen pääosaan nykyisen aviomiehensä elokuvaohjaaja Antti J. Jokisen menestyselokuvaan Kätilö vuodelta 2015 ?

Laihduttamaan pakotettu Krista Kosonen palkittiin roolistaan Jussi-palkinnolla .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset