jarmolauros Minä tiedän

Hyvin menee Suomella

  • Hyvin menee Suomella

Toista  tuntia 200 kansanedustajaa vuoron perään samoin sanoin  pahehsuu  miesten naisille esittämiä kaksimielisyyksiä.  Samaan aikaan naiset pukeutuvat meikkeihin, napapaitoihin, minihameisiin ja bikineihin.  Naiset toisiaanko kosiskellen pukeutuvat?

Hiukan alan ymmärtää arabikulttuuria.  Miksi meidänkin naisemme eivät pukeudu burgaan jos omassa rauhassaan haluavat elellä.

Lasten hyväksikäytöstä  ja raiskauksista lienee jo  voimassa olevat lait.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eduskunnassa kannattaisi ennen muiden paheksumista laittaa oma pesä kuntoon.
Miten se menikään? Voi tätä käsien pesun määrää...

Eduskunnassa tuli jutun mukaan uhreja ja ainakin yksi miesuhri.

https://yle.fi/uutiset/3-9972340

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pontius Pilatus pesi kätensä, eikä hän ollut juutalainen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Nussittuna nukkuisit sikeästi.”

Suuret elämänviisaudetkin muuttuvat seksuaaliseksi häirinnäksi kun ne lausutaan mieskansanedustajan suulla tai ilmestyvät hänen kirjoittaminaan kohteen näyttöpäätteelle.

Esimerkkilause kansanedustaja Toimi Kankaanniemeltä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Tarkalla korvalla kun seuraa akkoja niin oppii mikä on sallittua. Rosa Meriläinen esimerkiksi laillisti elintarvikkeiden tunkemisen ruumiinonteloihin ja sillä kehuskelun.

Raja on vedetty?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Kaksoismoralismi tekopyhyyttä ja hurskastelu.
Oksettava viihde, vaihdoin kanava.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Suomalaista tragikomiikkaa parhaimmillaan kun vanhat miehet jurnuttaa, että enää ei saa alentuvasti ladella naisille kaksimielisyyksiä, jotka on omasta mielestä hauskoja. Tulee ihan Öövini mieleen Ijäksen Katsastus elokuvasta.

Jarmolle vinkiksi se, että kaikki naiset bikineissä eivät yritä kosiskella sinua. Se voi tosiaan olla aikamoinen kulttuurishokki jos on näin luullut. Kannattaa vierailla vaikka lähimmässä vastaanottokeskuksessa tai kotoutuskoulutuksessa niin siellä kyllä opastetaan suomalaisiin tapoihin. Maassa maan tavalla!

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Kyllä saa vitsailla seksillä. Ja usein ne vitsit ovat vielä hauskojakin. Ei ole saatana pakko nauraa!

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ei kukaan ole seksillä vitsailua kieltämässä. Pitää olla kuitenkin hieman tilannetajua ja veikkaanpa, että nämä samat vanhat sedät - jotka kuvittelevat paljastavasti pukeutuvien naisien olevansa juuri heille tyrkyllä - heittävät omat kaksimielisyytensä nimenomaan alentavasti ja halveeraavasti. Jos törmäät tilanteessa vaivaantuneisiin katseisiin niin ehkä nämä vitsit eivät olekaan niin hauskoja kuin kuvittelet.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jarmo Lauros on aivan oikeilla jäljillä. Naiset saavat huomattavan pitkälle syyttää itseään "metoo" ymv. -ongelmistaan. Syypää on osaltaan myös aikamme pukeutumis- ym. pintakulttuuri, joka suorastaan kerjää haureuteen viittaavaa käyttäytymistä.

Vallitseva normi on "näytä pintaa niin paljon kuin sielu sietää ja vielä vähän siitäkin yli". Liian harvassa ovat ne naiset ja erityisesti ne tyttäriään ohjaavat äidit, jotka rohkenevat vastustaa yleistä 'reisimuotia' käyttääkseni yleisluontoista ilmausta.

Tämä yhteiskunta on pahan vallassa kuten Sanassa sanotaan. Riivaajien päämies, sielujemme vihollinen, itse Perkele nauraa saadessaan vieteltyä valtaenemmistön toimimaan haluamallaan tavalla. Sanassa on ohje, jonka mukaan meidän on vastustettava perkelettä, niin se meistä pakenee. Vastustaminen menestyy vain, jos olemme Jumalalle alamaiset. Jaak.4:7.

Simple, isn't it?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#7

niin ...... ja jos naiselta ollaan viemässä vaikkapa käsilaukkua, han alkaa puolustaa itseään ja omaisuuttaan. Miksi hän ei huuda apua ja taistele vastaan yms.....

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"Hiukan alan ymmärtää arabikulttuuria. Miksi meidänkin naisemme eivät pukeudu burgaan jos omassa rauhassaan haluavat elellä."

Laurokselta hieno oivallus.

Aloin itsekkin miettimään tuota asiaa tällaiselta kantilta. Hmm....

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Voisi vain arvailla, että kuinka tylsää naisilla tulisi olemaan.....

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Pitäisi puuttua häirintään. Pitäisi allekirjoittaa jokin manifesti.

-- Hyvä on, siitä julistuksesta minun nimeni varmasti puuttuu.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Naurettava kirjoitus. Ymmärrän kyllä, että ymmärrät arabilulttuuria, koska oma asenteesi on suoraan sieltä kotoisin.

Sinunlaiset ihmiset on osa ongelmaa. Taidat olla juurikin niitä, jotka eivät tähän maahan oikein sopeudu.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Ei kai se napapaita tai seksikäs pukeutuminen ole mikään lieventävä asianhaara. Siltiki voi lähestyä asiallisesti jos kiinnostaa.

Kommenttiketjusta päätellen on todellisten herrasmiesten kokoontumisajo käynnissä.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen

Ehkä ihmisillä on vähän erilainen käsitys siitä mitä tarkoittaa "herrasmies". En minäkään tuota napapaitajuttua ymmärtänyt, mutta onhan tämä nyt mennyt aivan päin persettä jos seksistä ollaan jälleen tekemässä jotain ihme tabua.

Naisten seksuaalinen vapautuminen johtaa miesten seksuaalisuuden kahlitsemiseen?

Nojoo. Meetoon, kuten kaiken populistisen roskan ongelma on yksinkertaistaminen. Niputetaan yhteen raiskaaminen, kouriminen ja seksiaiheisten vitsien kertominen. Jos vailla otettaisiin yksi spesifi juttu kerrallaan ja katsottaisiin sitten lisää. Selvyyden vuoksi: ei raiskauksille, ei kourimiselle (joskin tietynlaisissa tanssiravintoloissa sen lievät muodot voivat vielä menetellä ilman erikseen annettavaa kieltoa) ja kyllä seksivitseille. Kyllä iskuyrityksille, kyllä hyväntahtoisille kohteliaisuuksille, kyllä vaan.

Ja vinkki kaikille: jos joku häiritsee, sano siitä. Ja ensimmäisen kerran vielä nätisti. Harva ihminen haluaa tuosta vain loukata toista ilman mitään syytä. Se voi olla hyvä tiedostaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tässä oli paras kommentti! Tack!

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Ja vinkki kaikille: jos joku häiritsee, sano siitä. Ja ensimmäisen kerran vielä nätisti. Harva ihminen haluaa tuosta vain loukata toista ilman mitään syytä."

Täällä sitä keski-ikäiset äijät jakaa vinkkejä toisilleen.

Kuvio näissä häirintätapauksissa usein on, että häiritsijä on valta-asemassa häirittyyn nähden. Esimerkiksi nuorta naista, joka on saanut ensimmäisen työpaikkansa, käpälöi firman vanha toimari. Harvalla on siinä tilanteen ollessa päällä rohkeutta sanoa mitään.

Käyttäjän pekkapylkkonen kuva
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #19

No tuohon kuvattuun tapaukseen tämä meetoo voi jopa auttaa, jos se rohkaisee sanomaan pomolle vastaan. Mutta tässähän keskustelu menee fiksummaksi kun puhutaan asioista keissi kerrallaan. Samalla me pöljät viisastumme sen suhteen mitä ihmiset yleisesti pitävät sopivana ja mitä sopimattomana. Omaa toimintaa on helpompi arvioida suhteessa muihin.

Taisin kyllä sanoa aiemminkin että ei kourimiselle. Enkä kyllä paljon nuoremmalle tytölle rupeaisi edes seksivitsejä kertomaan kovin mielelläni.

Tarkistin sanakirjasta. Minulla on vielä yli kymmenen vuotta keski-ikään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Joo, tämä oli hyvä kommentti.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

En sitä sano, etteikö tämäkin kampanja tietyllä tavalla mennyt överiksi, mutta on noi napapaita- ja arabi-jutut ihan idioottimaisia. Minusta olisi perseestä, jos naiset lopettaisivat seksikkään pukeutumisen sen takia, että osa porukasta ei kykene pitämään näppejään erossa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Minusta olisi perseestä, jos naiset lopettaisivat seksikkään pukeutumisen sen takia, että osa porukasta ei kykene pitämään näppejään erossa."

Elä murehdi, ei ne lopeta seksikästä pukeutumista.
Tai ... joku voi lopettaakkin, sellainen joka ei halua miellyttää poikia.

Ongelmana siellä eduskunnassa taitaa olla se että ne vanhat, lihavat, kaljut ja rumat kansanedustajat unohtaa millaisia he ovat, eivät ole muistaneet katsoa aamulla peilistä, tai sitten ovat muuten niin hurmaantuneita niistä nuorista ja näteistä avustajistaan etteivät muista millaisia ovat ja kuvittelevat olevansa nuoria ja salskeita.

Onhan se niin että ne vanhat ja rumatkin ovat olleet joskus nuoria ja komeita, eivätkä ne naiset ole silloin kokeneet heidän lähestymistään ahdisteluksi, vaan kohteliaisuudeksi. Ne nuoret naiset eivät ole pukeutuneet nätisti ja seksikkäästi heidän takiaan, mutta he voivat kuvitella niin.

Tällaisessa tilanteessa ei ole vaikea kuvitella että yritys olla vaikkapa kohtelias, millainen nuoren miehen lähestymisyritys voi ollakin, tuntuukin erittäin vastenmieliseltä kun lähestyjä vain kuvittelee olevansa miellyttävä, vaikka on vanha ja vastenmielinen.

Tietenkin tuollainen alainen yrittää olla varmasti pomolleen mieliksi ja haluaa näyttääkkin hyvältä ja pomo voi kuvitella että hänelle annetaan positiivista viestiä. Kyse on siis väärin tulkitusta viestistä.

Väärinkäsitys viestinnässä syntyy tällaisessa tapauksessa erittäin helposti ja varmasti väärinkäsityksiä syntyykin jonkinverran. Asiaa ei tee helpommaksi se että vaareilla testosteroinit voivat edelleen sekoittaa pään.

En usko että näiltä väärinkäsityksiltä voidaan jatkossakaan välttyä ja niihin pitäisi vain nuorten naisten jotenkin varautua ja yrittää viestittää sille pomolle mikä tilanne oikeasti on. Jos se viestintä ei sittenkään vielä onnistu ja äijä kuvittelee itsestään liikoja, niin sitten vain se pippurisumute esiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Siltiki voi lähestyä asiallisesti jos kiinnostaa."

Ja kyllä jotkut naiset tykkää myös flirtistä ja helposti itse aloittaa sellaisen ja se nyt on enimmäkseen aivan viatonta itsensä ja sen toisen huvittamista.

Ei tällaisessa asiassa voi tietenkään välttyä väärinkäsityksiltäkään, aina niitä tulee.

Tuo kansanedustajien paatoksellisuus, mitä tänään on saanut seurata, on kyllä huvittavaa jotenkin. Eikö ne käsitä ettei se näytös mee kenellekään jakeluun joka vähänkin osaa ajatella.

Onhan naisilla aina ollut omat konstinsa päästä eroon epämiellyttävistä flirtin yrittäjistä. Jos muu ei auta niin pippurisumute käyttöön sitten vain. Eiköhän se vähän hillitse sitä testosteroinin eritystä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hiukan alan ymmärtää arabikulttuuria. Miksi meidänkin naisemme eivät pukeudu burgaan jos omassa rauhassaan haluavat elellä."

Minä en usko että burkha siihen auttaisi. Olennainen osa naisellisuutta kun ei ole kurvit, tai paljas pinta. Sieltä burkhan silmänreijistä näkyvä silmä voi olla joko kutsu, tai sitten sen voi kuvitella sellaiseksi jos on testosteroinin kyllästämät aivot. Burkha ei voi myöskään peittää naisille tyypillistä kehon kieltä, vartalon keinuntaa, tyypillisiä eleitä, tapaa kävellä, kääntää päätä, käden liikkeitä.

Ehdotan että jokainen nainen varustetaan pienellä aseella joka on varustettu väripanoksella. Tällaisella aseella nainen sitten lailla velvoitetaan merkitsemään ahdistelijan, varoitukseksi kanssasisarille ja muistutukseksi ahdistelijalle.

Toinen vaihtoehto olisi korvata mieskansanedustajat enukeilla, tai roboteilla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Itselläni oli ohimenevästi mielessä blogiartikkeli sanattomasta seksuaalisesta häirinnästä. Eli harrastavatko naiset sitä miehiä ja muita henkilöitä enemmän ja missä olisi sopiva pukeutumisen siveellisyysraja?

Tuo siveellisyysraja taitaa olla hyvinkin kulttuurisidonnainen juttu, jos nyt rajoitutaan naisten pukeutumiseen. Lämpimissä maissa on ollut kulttuureja, joissa rouvat kulkevat tissisillään, eikä se ole kaiketikaan aiheuttanut häirintäkokemusta yhteisön miesten mielestä. Toissaalla on sitten naisten säkittämistä lämpimissäin maissa, mutta niissä silti raiskaus pakkaa olemaan uhrin syytä.

Eli voisiko kuka tahansa mies sanoa kelle tahansa naiselle, että: "Anteeksi hyvä henkilö, mutta teidän pukeutumisenne on mielestäni seksuaalista häirintää"?

Oli varmaan hyvä, etten kirjoitellut sitä artikkelia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset