jarmolauros Minä tiedän

Suuri sotaharjoitus Suomeen?

Suomi kutsumassa suursotaharjoitukseen hetken tietoni  mukaan ainakin ruotsalaiset ja yhdysvaltalaiset, USAn.  Tänne Suomeen siis,  ryssien pyhän kaupungin, Pietarin (lue Stalingrad, korjaan  Leningrad siis)  iholle.  Venäjän vastareaktiota ei tule ihmetellä.  On selvää, että Viipurin linna ja Karjalan kannas jälleen kokevat sotilaallisesti uudistuvansa.

Toivonkin, että siellä etelässä, missä näitä aivoituksia kehitellään,   vastattaisiin myös seurauksista,  ja me muutamat  tänne jääneet  Joensuun-Ilomantsin korkeudella, turhaksi joutomaaksi luokitellulla alueella saisimme elää rauhassa.

Maakuntaamme täälä  Enossa jo vanha Salpalinja  leikkaa.  Se riittäköön.

 Lisään.  Miten reagoisi USA,  jos  Kuuba kutsuisi suuriin sotaharjoituksiin  Venäjän ?  No, onhan pientä ennakkokokemusta  60-luvun alulta. 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Tänne Suomeen siis, ryssien pyhän kaupungin, Pietarin (lue Stalingrad) iholle. "

Onko Pietari saanut Stalingradin aseman venäläisten sielunmaisemassa? Kerro lisää aiheesta!

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kiitos Siren. Stalingrad oli Volgan mutkassa ex Tsaritsyn. Leningradia tarkoitin. Pietari kuitenkin on venäjäläisille Moskovaakin pyhempi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

On hienoa että järjestetään mahdollisimman suuri sotaharjoitus. Sellaistahan ei tarvittaisi jos Putin hoitaisi entiset vääryydet, palauttaisi Karjalan. Mutta näyttää siltä että venäläiset haluavat vain lisää maata, silloin Joensuun ja Ilomantsin tienoot ovat ensimmäisenä menossa Putinille.

Venäjä tarvii lisää joutomaata. Luovutettu alue ja Karjalan tasavallan koko läntinen osa on jätetty joutomaaksi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Joutomaata on Karjalan kannaskin tänään, mihin lienee kipattu Loviisan voimalaitoksenkin jätteet kun valvova silmä on nukahtanut.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Viimeinen lisäys on todella aiheellinen näin länsisuomettumisen aikana.

Kyllä sotaharjoituksia pitää Suomessa pitää, mutta mitä USA:lla on tekemistä niissä? Paitsi tietysti suomettamassa Suomea?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

" Miten reagoisi USA, jos Kuuba kutsuisi suuriin sotaharjoituksiin Venäjän ? No, onhan pientä ennakkokokemusta 60-luvun alulta. "

Jotain eroakin sentään on. Kuuban operaatio 60-luvulla ei ollut mikään "harjoitus", enkä usko suunnitteilla olevan harjoituksen puolestaan tähtäävän perustamaan pysyviä strategisten aseiden tukikohtia Suomen alueelle uhkaamaan Venäjän merkittävimpiä kohteita. Siksi vertaus ontuu pahasti.

MItäkö tekemistä USA:lla on harjoituksessa? Varautua siihenkin mahdollisuuteen, että sen liittolaisia Itämeren alueella olisi joskus pahoina päivinä tarpeen puolustaa aseellisesti, ja tässä tapauksessa saada näkemystä siitä, kuinka se parhaiten onnistuu Suomen toimintaympäristössä. Omasta puolestamme voimme olla vain tyytyväisiä, jos saamme tarvitessamme turvaa myös USA:n veroiselta toimijalta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mirala: Karjalan kontujen palautuksesta. Miksi havitelisimme lisää maata kun maaseutu muutenkin autioituu? Terijoelleko muuttaisit?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jos sinulta Jarmo ryöstetään koti ja tapetaan sukulaisiasi ja sinut ajettaisiin evakkoon, kuka sanoisi miksi sinä havittelet menneitä?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Kävin jonkin aikaa sitten katsomassa elokuvan "Ikitie". Siinä kuvattiin kun työläisiä Suomesta ja Amerikoista asti saapui Neuvostoliittoon maata rakentamaan. Huonostihan heille kävi. Suuri osa näistä ahkerista ihmisistä surmattiin niskalaukauksella. Neuvostoliitto oli armoton ihmistä kohtaan, aivan kuten Hitlerin Saksakin oli. Ja pelkään pahoin että nyky-Venäjä on jälleen kehittymässä uudeksi Neukkulaksi. Talous Venäjällä on huonossa jamassa, mutta rahaa riittää sotakalustoon, sotimiseen ja uhitteluun. Mitä naapurissa tapahtuu mikäli talous kertakaikkisesti romahtaa? Mihin silloin aseen piippu kääntyy? Omaa kansaa kohti? Naapureita kohti?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Leo: Jospa se Karjala jonka jouduimme jättämään, olisikin entisensä. Haviteltava.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Kesäkuussa 2015 Virossa järjestettiin suuri Naton sotaharjoitus: 13.000 sotilasta osallistui. Jos Suomessa järjestetään kansallinen harjoitus, siihen on mahdollista saada n. 10.000 sotilasta, jos kaikki maavoimia kouluttavat joukko-osastot ovat mukana.

Miten Venäjä reagoi 2015 harjoitukseen: "Venäjällä Viron harjoitusta ei ole kommentoitu, mutta Venäjä on aiemmin tuominnut Yhdysvaltain läsnäolon lisääntymisen Baltiassa. "
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000920241.html

Joten Venäjä tuskin reagoi tähänkään tulevaan Suomen järjestämään harjoitukseen.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Pienen maan itsenäisyyden takaa sissitoiminta. Takuita ei anna suurvaltojen myymät sotakalustot. Tulee mieleen Vietnan ja Afganistan. Kenen puolesta Suomikin Afganistanissa tänään taistelee?
Asein on maa helppo vallata, mutta kutsumattomien vaikea elää.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Liittyykö tämä Lauroksen kommentti #10 minun kommenttiini #8?

Kommentissani totesin, että Venäjä ei kommentoinut suurta Nato- harjoitusta Virossa 2015 niin tuskinpa Venäjä reagoi Suomen tulevaan kansainväliseen sotaharjoitukseen.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Jarmo, kuka pysäyttäisi Niinistön ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ei pienen Suomen pidä lähteä soitellen sotaan.

Kyllä sotaa pitää ensin harjoitella.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Kyllä sotaa pitää ensin harjoitella.

ooo

Kuka kertoisi, minkälaista sotaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset