jarmolauros Minä tiedän

Aseet ja aseet

Suomen Kuvalehti tänään uutisviikossaan kirjoittaa  sotaharjoituksesta Itämerellä.  "Maiden (Venäjä ja Kiina) mukaan ne ovat harjoitelleet kauppalaivojen puolustamista ja suojelua".

Tämä merisotaharjoituksen selitys tuli vähän myöhään.  En ehtinyt Savonlinnaan kysymään presidentti Putinilta,  miten sukellusvene Dmitri Donskoi  liittyy kauppalaivojen puolustukseen ja suojeluun.

Sukellusveneet luotu yksinomaan tuhoamaan kauppalaivoja.  Toimenkuva ei ole muuttunut, tosin toimivat tänään   myös  ohjusten laukaisualustoina.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Tuo 9 500 km kantavia ballistisia Bulava -ydinohjuksia ampumaan kykenevä yli-ikäinen sukellusvene on ensisijaisesti tarkoitettu ohjusten laukaisualustaksi ( nykyjään testialustaksi ).

Kauppalaivojen tuohoamiseen Itämeren matalissa ja ahtaissa vesissä se on aivan liian suuri ja kömpelö väistelemään sitä jahtaavia Itämeren olosuhteisiin tarkoitettuja pienempiä sukellusveneitä, helikoptereita, lentokoneita ja pinta-aluksia.

Tämä Akula-luokan ( Nato: Typhoon-luokka ) suuri sukellusvene Itämerellä on kuin kymmenen metrin moottorivene uima-altaassa.

Dimitri Donskoi lieneekin hengen kohottamiseksi tuotu Pietarin laivatoparaatiin kansan nähtäväksi. Toki voi ihmetellä, jos Venäjä haluaa pullistella sukellusveneillään, niin miksei se ole tuonut laivastoparaatiin uudempaa Borei-luokan ballistisilla ydinohjuksilla varustettua operatiivisessa käytössä olevaa sukellusvenettä. Ehkä Venäjä kokee riskiksi tuoda operatiivisessa käytössä olevaa valtamerillä operoimaan tarkoitettua sukellusvenettä Suomenlahden mataliin vesiin pussin perälle.

Lähde: Wikipedia

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tragikoomista ! Venäjän ylpeydet lentotukialus Admiral Kuznetsov ja Dmitri Donskoi keräävät lähinnä nauruja ja nettihuumoria.

Kysymyksessä on kuitenkin naurua ja huumoria vakavammasta asiasta. Molemmat "rohjot" lähentelevät 40 vuoden ikää.

Alukset ovat lähinnä vakava ympäristöriski missä ikinä sattuvat liikkumaan. Riskiä pyritään välttämään pitämällä laivojen ympärillä useita hinaajia ja katastrofien torjuntaan kykeneviä aluksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset