jarmolauros Minä tiedän

Vuosi taannoin, PS

Vuosi sitten ehdotin perussuomalaisille, josko palaisivat suuruutensa lähtökuoppiin,  vaatisivat puoluetukien poistamista kuten alkuaikoinaan, edustaja Halmeen aikoihin.  Eivät voineet palata.  Tukien poisto suosisi rikkaita.

Mutta tänään!  "Uuden Toivon Puolueelle",  kulissijohtaja Elolle kyllä kelpaisi tukien poisto ja eläminen jäsenistön rahankeruulla.  Toivossa siis elämme.

Puoluetukien poisto ei tukisi rikkaita äänestäjiä..  Presidentti Obaman vaalirahoitus  koostui kansalaisten keräämästä vaalituesta ja kas, musta demari peittosi varakkaat valkoiset rebublikaanit.

Kirkko ja puolueet kolehdeillaan tulkoot autuaiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Hallituspuolueista keskusta saa puoluetukea noin 7,3 miljoonaa, perussuomalaiset 5,6 miljoonaa ja kokoomus 5,5 miljoonaa. Oppositiopuolueista SDP saa noin 5,0 miljoonaa, vihreät 2,2 miljoonaa, vasemmistoliitto 1,8 miljoonaa, RKP 1,3 miljoonaa ja kristillisdemokraatit 740 000 euroa.

Ahvenanmaan maakuntahallitus saa reilut 148 000 euroa. STT. 26.1.2016.

Puoluetukea jaetaan siis 30 miljoonaa.

Minusta on hyvä ettei puolueet joudu taloudellisesti riippuvaisuuteen hämäräpiireistä. Siksi puoluetuki.

Käyttäjän ErkkaRuotsalainen kuva
Erkka Ruotsalainen

7 suurinta puoluetta saa miljoonatukia ja yhdeksänneksi suurin 0 euroa. Miksipä toisaalta eduskuntapuolueet tekisi lain joilla kilpailevat rekisteröidyt puolueet saisi euroakaan. Saas nähdä saako piraatit ensimmäisen kansanedustajansa 2019. Kynnys on korkea. 2015 piraatit sai enemmän ääniä kuin Ahvenanmaan edustaja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Vennamo muuten sanoi aikoinaan, että puoluetuki mahdollistaa puoluekoneiston kasvun ja lisää samalla heti vallankäytön mahdollisuuksia. Oliko Veikko oikeassa ja miksi Suomessa on nyt yli 3 x suurempi puoluetuki kuin km. EU ssa. Tämä ei ole linjassa yleisten kustannussäästöjen kanssa.

""Suomessa maksetaan Luxemburgin jälkeen EU:n toiseksi eniten puoluetukea äänestäjää kohti. Saksalaisen talouslehti Wirtschaftswochen tekemän selvityksen mukaan suomalaispuolueet saivat puoluetukea 12,25 euroa äänestäjää kohden. Kaikkien EU-maiden keskiarvo on vain 3,73 euroa.[5]"" wiki

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mihinkäköhän persut puoluetukia ovat käytelleet. Keskustelua joka olisi ennaltaehkäissyt halkeaman eivät saaneet siirrettyä palstoilleen esim. Tärkein persujen sisäinen keskustelupalsta oli hommaforum jolla oli puolueen ulkopuoliset perinteet ja juuret. Sehän on osa äärioikeiston internationaalia siellä ei kysymyksiä laitettu ps-keskeisesti. No nyt laitetaan kun PS=hommaforum.

Pekka Iiskonmaki

#4
Ei ole äärioikeistoa. Se on äärivasemmistoa eli kansallissosialismia.

Sini voisi opetella oikeat termit.

Oikeistoa on puhdas kapitalismi.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tietääkseni, vai muistanko väärin, vasta nyt PS noustua hallitukseen, ensimmäisen kerran puoluetukia pienennettiin vähän. Oikaiskoon ken tietää paremmin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Miten se meni? Miten äänestivät persut. Sirpa Abdalahilla on yleensä kaikki linkit ja tiedot.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Puoluetukeen 4,5 miljoonan yllätyskorotus - vain perussuomalaiset vastustaa.

Keskiviikko 13.04.2016 klo 15:05 IL.

Puoluesihteerit haluavat ylimääräistä puoluetukea maakuntavaaleja varten. Perussuomalaiset vastustavat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset