jarmolauros Minä tiedän

Uskonnot, riidat

En ymmärrä, miksi tuotaisiin muslimeiden  riidat suurmoskeijan muodossa  maahamme.  Riittäköön, kun kristinuskostakin kansamme on kirkkoineen ja lahkoineen eripurainen.

Mahdollinen Qatarin tukema suurmoskeija ei ole kansoja yhdistävä, Qatarin,  jonka uskontolijauksista arabimaailmakaan ei ole yksimielinen.

Onneksi maailmassa on  uskontoja, jotka eivät oppiaan muille tyrkytä.  Juutalaiset ja pari muuta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Ja silti suurmoskeijakin näyttää saavan kannatusta !
Ovatkohan oikeita kannattajia vai pelkkiä trolleja...

Jos joku yrittäisi pykätä Suomeen Kotkanpesän kopion, missä luettaisiin "Mein Kampf"-kirjaa, taitaisivat kannattajat olla aika vähissä. Laittomaksikin varmaan todettaisiin.

Nyt ei, vaikka molemmat aatteet ovat yhtä ihmisystävällisiä ja demokraattisia. Metkaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Emme "me" ole tuomassa mitään riitoja tai suurmoskeijaa Suomeen. Muslimeilla on kuitenkin perustuslaillinen oikeus uskonnonharjoitukseen, jolloin rakennushankkeita on vaikea kieltää uskonnon perusteella. Suomessa on kaiken maailman kristillisiäkin valtakunnansaleja, juutalaisia synagogia ja muita ja olisi melko selvä lainrikkomus jos muslimeilta evättäisiin oikeus rakentaa omia paikkojaan. Jos he haluavat panostaa yhteen isoon monen pienen sijaan niin ei siihenkään oikein voi sanoa mitään.

Kaavoitusvaiheessa voidaan toki vaikuttaa siihen, että sijoituspaikka on kaupunkikaavan ja palvelujen saatavuuden kannalta mielekäs.

Muslimien aiheuttamista ongelmista voi toki olla montaa mieltä, mutta ongelmien mahdollinen aiheuttaminen ei ole peruste perustuslaillisten oikeuksien eväämiselle. En ole kohdannut muslimikäännyttäjiä. Muslimiaktivistien ensisijainen kohderyhmä taitavat olla muslimitaustaiset etniset ryhmät ja niiden maallistuneet muslimit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Troijan hevosta ei pidä päästää Helsingin muurien sisäpuolelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset