jarmolauros Minä tiedän

Maamme puolustus , vielä kerran

Miksi olemme hankkimassa puolustuksen kannalta hyödyttömiä kalliita hyökkäysaseita?  Kymmenen nopeaa Hornettia riittää rauhanajan  tunnistustehtäviin.  

Jos sota alkaisi,  tuhottaisiin Suomen sata (enempään ei rahat riitä) Hornettia  täsmäasein lähtökentilleen.  Miksi muuten satsata sataan Hornettiin kun vihollisella on vastaavia  hornitseiskejä tuhat?  

Puolustusrahat sijoitettava maasta tapahtuvaan hyökkääjien torjuntaan rannikkolaivastoineen,  sissikoulutukseen ja asekätkentään.  Luulisi Vietnamin ja Afganistanin sodat jotain opettaneen.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Maanpuolustustahdon vahvistamiseksi olisi tärkeää pitää hyvä huoli maamme köyhistä ja muuten heikossa asemassa olevista sekä huolehtia siitä, että nuorisolla on hyvä syy suhtautua tulevaisuuteen optimistisesti.

Jos köyhien kyykyttäminen jatkuu ja kurjistamispolitiikka kiristyy vielä vuosikymmenen, niin yhä useampi alkaa kysyä itseltään, mitä puolustamista Suomessa loppujen lopuksi on.

Pelkät juhlapuheet ei enää kovin kauas kanna.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos asiat ovat kuten esität, niin eihän tietenkään kannata ostaa koneita kentille tuhottavaksi. Vaan ehkä siihen löytyy jotain vastatoimia. Jugoslaviakin taisi sentään onnistua piilottelemaan koneitaan Natolta.

"Miksi muuten satsata sataan Hornettiin kun vihollisella on vastaavia hornitseiskejä tuhat? "
Tähän taas on helppo vastata: ne sata tarvitaan ampumaan alas ne tuhat. Suomen parhaat pojat menevät lentäjiksi. Toiseksi parhaat menevät F1-kuljettajiksi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Jääskeläinen;
Niinhän sitä sanotaan, kysytään,, miksi parhaat kuolevat nuorina. Maailma kaiketi parempi olisikin jos nuoret ei päin seinää lentäisi.

Tavoistani poikkean ja jaarittelen. Ei laulun(ateenalaistenko se oli) mukaisesti nuorukaisen kuuluisi kuolla. Meidän vanhojen kuuluisi olla eturintamassa ja nuorten jatkaa sukuamme.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kuolemaanhan me vanhat ihmiset olemme tietenkin hyviä, joskaan emme yleensä harjaantuneita. Sodan tappamiskoneiston osana vanhuudesta ei taida olla etua edes digidigitekniikalla höystettynä, jos ajatellaan suomalaisesti, ettei sotaan mennä kuolemaan vaan tappamaan tehokkaasti niitä vihollisia. Ajattelen, että tietokonepeleissäkin taitaa nuorten refleksit viedä voiton.
Jos on jokin harkintaa vaativa osio, niin siinä voisi vanhuus antaa edun, vaan niitä paikkoja lienee vähän tarjolla sodassa.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Jarmo Lauros, sota ei ala yllättäen. Myöskään ne täsmäaseet eivät ilmesty tyhjästä tuhoamaan lentokoneitamme tukikohdissaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lehtinen: Seuraava sota tuskin alkaa kuten USA/Irak, että puoli vuotta kootaan joukkoja että kohta tullaan.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Lauros on osittain oikeassa. Hävittäjätaistelut eivät ole enää semmoisia kuin 2. maailmansodassa, jossa lentäjällä ja aseilla oli ratkaiseva rooli. Nykyinen hävittäjä on enemmänkin asealusta ja se tarkoittaa, että kenellä on parhaat havainnointilaitteet ja aseet, se voittaa. Hävittäjän ketteryys ja nopeus ei ole enää ratkaisevaa. Koneeksi kelpaa keskitason kone, mutta aseet pitää olla huipputasoa.

Mutta ennen kaikkea Suomen armeijan pitää panostaa ilmatorjuntaa laajalla rintamalla ja panssaritorjuntaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ollila; Olen oikeassa. Ei armeijassa kaikki ylimatruuseiksi päässeet.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Kyllä on mahtava lukea asiatuntevaa kirjoittelua.

Tosin tämä puheenvuoro ei sitä ollut.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Olen ajatellut aivan samaa kuin blogisti. Välttämättä emme tarvitse edes rannikkolaivastoa. Valtava ohjustorjuntapeitto Oulusta alaspäin, vähän harvempi pohjosiin. Samalla voimakasta satsausta kybersotaan ja tiedusteluun, samoin blogistin mainitsemaan sissisodankäyntiin, jonka osaksi kuuluu moderni asekätkentä. Nykyisillä Horneteillä kitkutellaan varmaan 2030-luvulle. Mahtaako muuten 2040-luvulla enää pilotteja olla ilma-aluksissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomi voisi yllättää maamme ilmatilaan tunkeutuvan vihollisen taloudellisesti edullisin purjelentokonelaivuein.

Ei kuuluisi edes lentokoneen moottorin jyrisevää ääntä ja paljastavia paukahduksia äänivallien rikkoutuessa.

Hiljaiset pilvien veikkojen kuolemanpartiot levittäisivät pelkoa ja paniikkia hyökkäävän vihollisen keskuudessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset