jarmolauros Minä tiedän

Me ja muut,osa III

Kansakunnat asuinalueineen ovat muodostuneet noin samoin ajattelevista elämän arvoineen..  Maailmaan on saatu jonkinlainen järjestys passi-ja viisumivaatimuksineen.  Tänään järjestystä ollaan Euroopassa romuttamassa.

Eurooppaan kutsutaan tänään kaikki halukkaat,  paperittomatkin, itsellemme luodun veroina kerätyn sosiaaliturvan piiriin.  Matkaa helpottaa jopa suomalainen  "rajavartioalus" Välimerellä.   No, mahtuuhan tänne velkarahalla elätettäviä, vaikka EUn asukastiheys on 113 as/neliökilometri ja Afrikan vastaava  26.

YK muodostuu kansakunnista.  En halua elää aikaa  kun vaeltavat heimot olivat vallalla ennen kansakuntia.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lisäys alustukseeni: Presidentti Macronilla tosin on varaa pitää rajat auki. Hänhän on pankkiiri.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kyllähän pitemmän päälle asia tulee vaikuttamaan rikkaiden pankiirienkin elämää, kun joutuvat sulkemaan upeat talonsa rautaporteilla vartioineen... Saimme jo pientä esimakua pari vuotta sitten Milanossa, kun asuimme hienossa vuokrahuoneistossa kaksi yötä ja sinne kerrostaloon kulku oli rasittavan vaikeaa.

Avainnippu jo oli niin painava, ettei sitä monikaan haluaisi jatkuvasti mukanaan kannella. Asuntoon meno jo lukuisine lukkoineen kesti myös rasittavan kauan, kun joka ovi oli kahden lukon takana. Asunnon omistaja totesi, että varkaita on tullut etelästä niin paljon, että on pakko toimia näin...ovia oli kaikkiaan ainakin viisi kappaletta...siis lukollisia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Avauksen peruste on käsittämätön: "Kansakunnat asuinalueineen ovat muodostuneet noin samoin ajattelevista elämän arvoineen."

Mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Kansakunnat ovat muodostuneet maantieteellisistä sattumista. Jokaiselle alueelle mahtuu vaikka minkälaisia ajattelutapoja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poikkeuksena voidaan mainita keskitysleirit,

Ne muodostavat kansakunnan sisällä oman rajatun alueensa. Niiden sisäpuolella ihmisillä on taipumus kovastikin samansuuntaiseen ajatteluun. On jopa väitetty, että niihin kerätään juuri niitä ihmisiä, joilla on samansuuntainen ajattelutapa.

Kansakuntien ajattelutapojen rikkaudesta keskitysleirit ovat ehdottomasti pois, sillä sinne kerätyt ihmiset eivät pysty avoimesti vuorovaikuttamaan leirien ulkopuolisten ihmisten kanssa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset