jarmolauros Minä tiedän

Rajat kiinni, mitä se on?

Kun britit eroaa EUsta ja Marinesta tulee Ranskan presidentti, ei se tarkoita läpipääsemätöntä rautaesirippua rajoille.  Se ei ole kenenkään etu.

Tänään rajat kiinni tarkoittaa paluuta aikaan ennen Schengeniä.  EUn ulkorajavalvonta kun ei pidä, on palattava kansalliseen valvontaan.  Turvallissuutemme kannalta on pieni vaiva näyttää passia rajoilla kuten ennen ja kuten tänään matkatessamme EUn ulkopuolella.

Maitse ja välimeritse voi tänään papereitta, passeitta matkustella,  rajoja ylittää.  Miksi sama ei päde lentomatkustamiseen?  Lentolippu olisi edullinen verrattaessa salakuljettajien palkkioihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Miksi sama ei päde lentomatkustamiseen?"

Kyllä se periaatteessa pätee myös lentomatkustamiseen.

Lentoyhtiöt vaativat lähtömaassa, että jokainen matkustaja tunnistautuu matkustusasiakirjallaan. Se ei kuitenkaan ole rajakonttrollin vuoksi, vaan muista, esim. turvallisuus- y.m. syistä.

Sen sijaan määräpaikassa Schengenin sisällä ei enää kukaan kysy mitään, vaan siellä kävellään ulos terminaalista kuin kotimaassa konsanaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kuikka jätti kertomatta, että se vasta lentoyhtiölle kalliiksi tulee, jos paperiton onnistuu livahtamaan johonkin maahan ilman virallisia matkustusdokumentteja lentoyhtiön suopealla avustuksella.

Sellainen lento muuttuu yritykselle tappiolliseksi kertalennolla. Lisäksi yritys saattaa menettää oikeudet lentää kohdemaahan.

Sanktioiden pelko on se mikä puree.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Se mikä jos on outoa, että aina vain vaarallisempi laser- maailma antaa ihmisille vaarallisia vapauksia tehdä mitä haluaa. Matkustaa ilman todisteita siitä, kuka persoona on. Ainoa joka enää valvoo on poliisi ja tiedustelupalvelu. Ei tämän näin saisi mennä. Kun on kerran pelit ja vehkeet, datat, olisi valvonnan toimittava aukottomasti lentokentillä ja rajaa ylittäessä. Turvallisuuden vuoksi, sillä itsemurhapommittajia koulutetaan parhaimmillaankin tuhansittain. Kohdemaana myöskin Suomi. Joidenkin silmin "demokratian saatana" asuu myös siellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ei se ole outoa, että saman viisumi- ja passialueen sisällä saa matkustaa vapaasti. Kyse on siitä, että Schengenin ulkorajoja pitää valvoa riittävän tiukasti.

Esittämäsi logiikan mukaan pitäisi jokaiselta tarkistaa henkilöllisyys myös Suomessa paikkakunnalta toiseen siirtyessä. Neuvostoliitossahan näin käytännössä olikin asian laita aina 80-luvulle asti.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

No sitä en tarkoittanut, että Suomen sisällä alettaisiin valvomaan liiaksi, mutta laittomasti tulleet on kuitenkin saatava kiinni. Suomeen tulevat saisi kyllä hyvin kollata. Uutisten mukaan ( torstai ) Venäjän raja vuotaa näinä päivinä. Suomeen otettujen tuttuja yritetään saada maahan väärennetyin paperein. Venäjäkin on ottanut osan heistä kiinni. Sitten on se, että liikaa valvontaa jopa pelätään. Ihmisiin on jo laitettu siruja, joiden lopullinen toiminta on monelle arvoitus, vaikka jonkun verran niistä tiedetään. Voidaanko näiden avulla henkilöä seurata kaikkialle minne hän meneekin. Katoaako yksityisyys täysin. Tärkeintä on turvallisuus, pahinta jos vapaa raja päästää kenet tahansa läpi. Venäjän rajalta on saatu kiinni näitä "väärän passin" ihmisiä. http://areena.yle.fi/1-3825086?autoplay=true Ja sitten se merkki http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170403220009645...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #5

Pidän viestintääsi hyvin ristiriitaisena.

Itse peräänkuulutin tarkempaa Schengenin ulkorajojen valvontaa ja nyt otit esimerkiksi Venäjän ja Suomen välisen rajan korostaaksesi omaa aiempaa sanomaasi Schengenin sisäisen kontrollin tarpeellisuudesta.

Lisäksi olet huolissasi mikrosirujen asentamisesta ja sellaisen toimenpiteen mahdollistamasta yksilön kontrolloimisesta, mutta edellisessä kommentissasi kirjoitit surutta: "Kun on kerran pelit ja vehkeet, datat, olisi valvonnan toimittava aukottomasti lentokentillä ja rajaa ylittäessä."

Kun Schengen-alue on olemassa, sen pitää toimia siten kuin sen on tarkoitus toimia. Toisin sanoen liikkumisen kannalta olla täysin rajaton liittovaltio, kuten Yhdysvallat tai Sveitsi. Jos on havaittu, ettei Schengen Euroopassa vielä tässä ajassa pysty toimimaan tai kontrolloimaan ulkorajojaan riittävän hyvin, niin sitten Schengenistä on pakko (ikävä kyllä) luopua.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi Vastaus kommenttiin #7

Miten vain, mutta aluksi minä vastasin blogin aloittajan tekstiin, sitten sinulle. Sinä sitä ennen minulle. No niin, puhun maasta, itseäni lähimpänä tietysti Suomen kohtalo. Valvonnan on tänä päivänä toimittava hyvin, nämä "väärän passin" miehet Suomeen päästessään on "juostava" kiinni ja heidän on edelleen todistettava keitä he ovat. Rikolliset oppivat ja saavat edelleen yhä paremmin väärennettyjä asiakirjoja itselleen. Suomessa majailee tänäänkin väärin paperein ihmisiä ja terroristien uhka on Ruotsin esimerkin mukaisesti alati kasvava. Vain yksi ihminen Helsingin Rautatieasemalla pommeineen riittää. Tämän estämiseen tarvitaan valvontaa. Tuo siru kädessä voi toimia myös sellaisena, jopa jalkapantaan verrattavana. Pelkotilan noustessa tarpeeksi korkealle, voi maa vaatia muuttajalta sellaisen ottamisen käteensä. Ainakin tietyistä maista tulleille. Jossain raja vuotaa aina, sitten ihminen pääsee maahan joka takaa vapaan liikkuvuuden, ja tämä "väärän passin" ihminen saa nyt vapaasti mennä minne haluaa. Uutisten esimerkkinä Kanada ja USA. Sormenjäkitunnistin on myös uutisten mukaan käytössä monessa maassa. Tämä asia on minulle vielä outo.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kaikin puolin parempi tutkia tulijat etu-eikä jälkikäteen.

Toivotan kaikille tätä hyvää keväistä ilmastonmuutosta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset