jarmolauros Minä tiedän

Automaattiset lapsilisät

Tänään maksetaan automaattisesti valtion ottamalla lainalla lapsilisiä perheille jotka sitä eivät tarvitse.  Valtion lainanoton takaajina on lapsemme, joille lasku huomenna lankeaa.

Lapsilisiä tulee maksaa perheille, anomuksesta, jotka sitä todella tarvitsevat, vaikka tuplana, jotta lapset pääsisivät kerran vuodessa edes linnanmäelle.  Nykyisellä automatiikalla lomaillaan lapsilisillä Thaimaassa mikä kauppatasapainoamme ei suuremmin kartuta.

Mutta eihän tämä käy.  Kansanedustajillakin niin huonot palkat että lapsilisiä nostavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lapsilisä tulisikin myöntää viikottaisena suorituksena suoraan lapselle, ei rahana vaan yksilöllisesti karkkipäivään ajoitettuna makeislähetyksenä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Nykyinen järjestelmä on muutoin ihan hyvä mutta se pitäisi todellakin kohdistaa vain niille perheille joille apu on tarpeen. Ihan hieno ajatushan se oli aikoinaan että kaikki saivat tuon lapsilisän mutta nyt pitäisi olla selkärankaa päättäjillä kuunnella se eriarvoistamisesta syyttely ja laittaa rahat sinne missä niitä tarvitaan. Muitakin etuuksia maksetaan tulojen mukaisesti porrastettuna niin että ei kai se lapsilisä sen kummempi asia ole.
Ja maksamisen ehtona pitäisi olla ettei sitä ainakaan Linnanmäellä tuhlata. :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset