jarmolauros Minä tiedän

Postilaatikkofirmat

Pankit kertovat, tänään taas, että neuvovat firmoja postilaatikkofirmojen perustamisessa "mukavuuslippumaihin" ilman yrityksille koituvaa verotuksellista hyötyä.

Jos pstilaatikosta ei ole verotuksellista hyötyä, niin voisiko vaikka Nordea vastata, mikä hyöty niistä  perustajallensa on.  Firma ilman henkilökuntaa, kun nimellinen johtajakin on kuollut,  tuskin tuottaa uusia kauppasopimuksiakaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Kyllä firman kotivaltiolla on merkitystä. Joissakin maissa yhtiövero on 0 (zero). Silloin yhtiön verokustannus on esim. Suomeen verrattuna 20 % edullisempi. Tästä johtuen yhtiö voi maksaa omistajilleen mahdollisesti tuottavampaa osinkoa. Osingosta (pääomatulosta) on tietysti maksettava osingonsaajan ilmoituksen mukainen pääomatulo verotuksessa. Veron kantaa verohallinto.

Omistaminen ei ole rikos riippumatta siitä missä omistus on. Veronkierto on rikos.

Jukka Mäkinen

Tietysti kotivaltiolla on merkitystä. Kyse onkin siitä, miksi pankit mainostavat niitä, ikäänkuin verotuksellista hyötyä ei olisi. Ettei joutuisi syytteeseen tai huonoon maineeseen (onko yrityksen edes mahdollista vajota alemmaksi maineeltaan kuin pankit) veronkiertoon yllytämisestä tai jotain muuta sellaista. Selvä valhehan tuo on pankkien taholta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jukka Mäkinen

Verotuksessa tulee pitää erillään ulkomailla olevan yhtiön ja luonnollisen henkilön saama tuotto ulkomaisesta yhtiöstä.

Suomessa vakituisesti asuvan sijoittajan kaksinkertainen verotus poistetaan Suomessa ns. hyvityslain mukaisesti. Periaate ulkomaan veron hyvityksessä on yksinkertainen ja selkeä. Jos suomalainen saa ulkomailta tuloa, lasketaan tulolle normaali suomalainen vero. Tästä verosta vähennetään samasta tulosta ulkomaille maksettu vero. Lopputuloksena on, että tulosta on maksettu yhteensä veroa suomalaisen veroprosentin verran.

Suomi on solminut tulo- ja verotietojen kansainvälisestä vaihdosta useita sopimuksia. Suomi on myös tehnyt veroparatiisivaltioiden kanssa kolmisenkymmentä tietojenvaihtosopimusta, jotka Pohjoismaat ovat neuvotelleet yhdessä.

Ykstyisen suomalaisen sijoittajan kannalta ulkomisesta yhtiöstä saatavasta pääomatulosta ei ole verotuksellista hyötyä. Pankit noudattavat markkinoinnissaan Finanssivalvonnan tarkastamaa ja hyväksymää informaatiota.

Hyödyn voi saada vain rikoksella piilottamalla verottajalta ulkomailta saamansa tulon. Pankki ei osallistu tulon peittelemiseen vaan sen tekee verovelvollinen.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #3

"Hyödyn voi saada vain rikoksella piilottamalla verottajalta ulkomailta saamansa tulon."

Häh, juurihan tuossa sanottiin että yritysvero on erilainen. Jos yritykselle jää 20% enemmän jaettavaa osinkoina, niin kyllä siitä hyötyy vaikka maksaisi pääomatuloveronsa Suomeen. Ihan laillista verosuunnittelua.

Käyttäjän JormaTuomainen kuva
Jorma Tuomainen Vastaus kommenttiin #4

Paitsi että yrityksen verot pitää maksaa maahan jossa tulos syntyy, ei rekisteröintivaltioon. Joten jos verot maksetaan vain ulkomaille ja tulos tehdään Suomessa, on kyseessä veronkierto.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset