jarmolauros Minä tiedän

Atomiaseet keskuudessamme

Kaksi asiaa ihmetyttää.  Kuinka  sadoiksi vuosiksi saastuneelle Hiroshiman aluelle on heti voitu jälleenrakentaa ja Shernobilin alueella voi asua  vain eläimet ja pari  mummoa.

Ja se toinen asia.  Miksi nykyatomipommeja ei vaadita korvattavaksi neutronipommeilla?  Neutronipommi tuhoaisi ihmiset mutta ei rakennuksia.  Jälkeenjääneiden  olisi helppo korjata vainajat  jotka eivät raunioissa mätänisi ja levittäisi tauteja.  Toki sodanjälkeiset jälleenrakentajat jäisivät nuolemaan näppejään eivätkä sodasta hyötyisi, mikä sekin nostaisi sodan aloittamisen kynnystä.

Presidentti Reagan oli  neutronipommeineen  jälkipolvien ystävä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lisään alustukseeni. Pääministerimme Lipponenkin lupasi valkoisessa talossa presidentti Bushille, että Suomi ottaa osaa Irakissa sitten jälleenrakentamiseen mikäli sinne menette. Atomiaseista toki ei silloin ollut kyse.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pääministeri Lipponen ( sd.) oli käynyt ilmoittamassa Suomen " Halukkaiden koalitioon", mutta Anneli Jäätteenmäki (kesk.) pelasti meidät suomalaiset osallistumasta hyökkäyssotaan Irakissa.

Mikko Veijalainen

Hiroshimaan pudotettu n. 15 (joissakin lähteissä 13kt) kilotonnin uraanipommi "Little Boy" räjähti ilmassa 500 metrin korkeudessa. Räjähdyksen aiheuttaman sienipilven mukana ilmaan nousi radioaktiivisia hiukkasia. Jos pommi olisi räjähtänyt maanpinnan tasolla, olisi saastunutta maaperää noussut ilmaan enemmän kuin ilmaräjähdyksessä.

Kuitenkin valtaosa saasteesta satoi pian takaisin maahan "mustana sateena." Laskeuma oli näin ollen suurimmilta osin paikallinen. Kovin pitkäikäinen saastevaikutus ei kuitenkaan ollut, sillä jo vuoden kuluttua oli jälleenrakennus käynnistynyt. Nykyään kaupungin säteilyarvot vastaavat maapallon normaalin taustasäteilyn voimakkuuksia.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Suomenkin pitäisi hankkia näitä ihmeaseita. Eipä tarvitsis jankata jatkuvasti Natoon liittymisestä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Korjaus-sarjaa. Neutronipommin jäljiltä vainajat kyllä mätänisivät ja levittäisivät tauteja vieläkin pahemmin. Neutronipommi tappaa säteilyllä, mutta ei haihduta ruumiita, kuten taas se lämpöydinpommi tekee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset