jarmolauros Minä tiedän

EU itsensä hirttää

Kansanäänestys on toimi, jonka  hävinneen osapuolen tulee hyväksyä.  Välittömän uusintavaalin  vaatimus kertoo, että ei uskota kansanvaltaan. 

Minä olen hyvä liberaali tarjantelainen, tasavaltalainen.  En hyväksy homoavioliittoja jotka eduskuntamme on hyväksynyt kansalaisaloitteiden pohjalta, enkä kuitenkaan vaadi uutta äänestystä.

Politiikasta jos päätöksineen tulee jojo, olemme kusessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jarmo, Brexit oli hyvä asia, EU:n keskimääräinen ÄO nousi, UK:ssa se pysyi ennallaan niin kauan kunnes skotit häipäävät, jolloin se laskee. Skotit ovat tunnetusti talousviisaita. Jos vielä NI ja Wales tekevät omasta lipustaan itsenäisen, UK:n pitäisi muuttaa nimensä lyhyemmäksi.

Ehkä ero EU:sta on uusi alku "Kansainyhteisölle", johon EU:kin voisi liittyä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kieltämättä tietty vuosiraja kai pitäisi olla ennenkuin halutaan entiset päätökset purkaa. Se mikä raja se sitten on, onkin jo vaikeampi kysymys ja riippuu monestakin seikasta (eniten tietenkin tilanteiden mahd. muuttumisesta ja siitä kuinka paljon kansalaisten mielipide on muuttunut edellisistä kerroista).

Jos kansalaisten mielipide muuttuu paljonkin ei juuri mikään diktatuurin lisäksi estä kyllä sitä jojo-liikettäkään... poliittisen paineen vuoksi (edustajat haluavat uudelleenvalintaakin) harvoin sitä diktatuuriin lipsutaan tätä nykyä.

Edustan sitä linjaa, joka uskoo kansalta kysymisen toimivan hyvin monissa tapauksissa ( poislukien useinmiten mm. turvallisuuspolitiikan, mistä ei voida edes kertoa kansalaisille kaikkea ymmärrettävistä syistä eli äänestys tehtäisiin vaillinaisilla tiedoilla ).

Valitettavasti valehtelu tuntuu kuuluvan kyllä/ei -leireihin noiden kansalaisäänestysten osalta, kun tunteilla pelataan.... eli harvoin sitä täysin puhtailla toimitaan ja kansalaisten mahdollisuus tajuta asioita riippuu siitä miten vaivautuvat tutkimaan asioita. Näillä mennään....

Käyttäjän MikaPietil kuva
Mika Pietilä

Et kai ole sitä mieltä, että taannoinen eduskunnan farssiäänestys Kreikan tukipakettiasiassa olisi perustunut jonkinlaiseen tietoon? Vartijan kyljessä lukitussa kopissa oli aikaa kolme minuuttia aikaa tutustua tuhatsivuiseen englanninkieliseen pankkiirisepitteeseen, ja hyväksyä se mukisematta täysistunnossa. Tämänkaltalaista asiantuntijavaltaako meille lisää kaivataan? Mikäli parlamentaarikoillamme olisi selkärankaa, olisi tuo häpeällinen näytelmä jäänyt toteutumatta, mutta kun Suuri ja Mahtava EU käski hyväksyä.

Ilmeisesti myös Naton isäntämaasopimus, joka allekirjoitutettiin laittomasti salassa paikalle toimitetulla,vailla laillista toimivaltaa olevalla, innosta punastelevalla kenraalintekeleellä, on oikea demokratian riemuvoitto. Nyt puolustusvoimain ylipäällikkö, samoin kuin puolustusvaliokuntakin, saavat uutisista kuulla, että USA:n armeija harjoittelee Suomen maaperällä. Onneksi meillä on päätoimittajien ja mediatalojen hyväksymä presidentti, niin tämäkin skandaali voidaan rauhassa haudata kokkisotien ja grillibakkanaalien alle.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Nyt voittaneen kannan edustajat kertoivat jo ennen vaalia pyrkivänsä uusintaan jos eivät voita tällä kertaa.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3633368/Br...

Sinänsä samasta asiasta änestämisessä ei ole mitään ihmeellistä; suurellakin enemmistöllä tehty ratkaisu voi osoittautua huonoksi hyvinkin nopeasti, saati sitten pienellä.

Näillä näkymillä Brexit kuitenkin toteutunee varsin nopeasti - parissa vuodessa - ilman uusintakierroksia, tämä lienee kaikkien osapuolien etu ja tähän viittavat myös lausunnot EU:n taholta. Aloitteen tulee kuitenkin tulla briteiltä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Justice Minister Dominic Raab said there should be a 'pause' in the EU debate if Remain wins but warned demands for a second poll could start within two years. "
-----------------------------------------------

Heh, hulluja nuo britit sanoisi Obelix.

Eli mikäli tuo käy toisinkinpäin voisivat EU:ssa pysyjät vaatia uusia EU-vaaleja 5 kertaa mikäli ero EU:sta kestää 10 vuotta tai 3 kertaa mikäli kestää 7 vuotta (näitä aikarajoja on esitetty). Mikäli minimissäänkin kestää sen 2 vuotta, niin pitäisi samoilla säännöillä ollessa äänestää vielä kerran. Tai mikä ettei heti viikkoa eron jälkeen, mutta britit ovat turhan noloja tuohon elleivät kehitä Monty Python -vaihdetta päälle.

Noh, joskus pelikirja on erilainen eri osapuolille ilmeisesti. Hassua vain, mutta elämä usein on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset