jarmolauros Minä tiedän

Pahanpäivän varalle

Ihmiset kautta maailman säästävät kykyjensä mukaan pahanpäivän varalle.  Minä itselleni, perhe perheelle ja valtio kansalaistensa varalle veroineen.  

Tänään päättäjämme katsovat, että verovarani, hankkimani sosiaaliturva kuuluu kaikille maailman kansalaisille.  Missä maailman foorumeilla näin on sovittu ja kuka,  minulta kysymättä.  Toimiiko globaali sosiaalisuus myös  toisinpäin?  Voinko Teheranissa vaatia sikapossulounaita iranilaisten laskuun.  Tämä kysymys yhtenä on saanut engelsmannit vaaliuurnille.  Joku tuntematon päättää kansalaisten puolesta.

On muuten oikein, että huolehditaan perheiden yhdistämisestä.  Yksin vaeltavat lapset tuleekin palauttaa välittömästi vanhemmilleen lähtömaihinsa jossa vanhemmat lapsiaan kaipaavat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Merkillistä on myös se, että kerran kun on sen sosiaaliturvaan oikeuttavan turvapaikan onnistunut saamaan Suomesta, niin se on sitten ilmeisesti hautaan saakka pysyvä luontaisetu, ilman mitään velvoitteita ja huolimatta lähtömaan mahdollisista muutoksista. Ei siis ihme, että Suomeen kannattaa tulla.

On myös aina hyvä muistaa, että Suomeen tullaan edelleen pääministerin kutsusta. Harva päämies on noin jalo, hurskas ja viksu. ( veellä ). Ruotsissa muuten heinäkuusta alkaen turvapaikka annetaan vain määräajaksi.

Hyvää Juhannusta !

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä tässä jokin samantyyppinen väärinkäsitys on sattunut kuin sattui takavuosina pääministeri Kataiselle Brysselissä, missä "kaikki nyökyttivät" tämän vastustaessa tekeillä olevaa päätöstä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>....Missä maailman foorumeilla näin on sovittu ja kuka, minulta kysymättä. ...

ooo

Arvoisa kippari, sä olet lukenut niin paljon merikarttoja, että Ihmisoikeuksien julistus pölyttyy kirjahyllyssä.

Se on lainsäädännön pohja näissä asioissa.

Prof Martti Koskenniemi (viisas mies, kannattaa kuunnella) sanoi muuten että erikoista on se että pakolaiskysymys on käsitetty ensisijaisesti juridisena kysymyksenä, eikä humanitäärisenä.

Suomi on siis säätänyt monen tasoiset lait joiden perusteella suojellaan ihmistä, oli hän kuka lähtöisin mistä tahansa.
Nyt tietoyhteiskunnan lainsäädäntöälyköt pohtivat miten niitä voitaisiin olla noudattamatta, tai ainakin muuttaa. Se on helpohkoa kun muutkin maat pohtivat samaa, sivistynein sanankääntein.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Martti_Koskenniemi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset