jarmolauros Minä tiedän

Maat ja kansat

Olen vanha mies, viisas ja paljon oppinut.  Olen oppinut ymmärtämään venäläisiä ja jopa muselmaanejakin.   Kuintenkaan en tänään ymmärrä amerikkalaisia, jenkkejä tarkoitan.  Heille on ensi kertaa ollut tarjolla täysipäinen Bush  presidentiksi  eikä se heille kelvannut.

Seuraavan presidentinvalan jenkeissä vannoo Trump aisaparinaan Sarah Palin,  entinen Alaskan käskynhaltija..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Jep , näin tulee käymään.Parempi Trumppi on kuin Killary Clinton. Clinton on bankstereiden sätkynukke, Trummppia on vaikeempi lahjoo ja kiristää, kun on niin varakas äijä.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Jenkkejä, yankees, on helppo ymmärtää. He ovat markkinatalouden pilaamia, amerikkalainen unelma alkoi romuttumaan lopullisesti 70- luvulla ja sen jälkeen sitä on selittelyin paikattu sieltä ja täältä. Mutta kuolleet Kennendyt eivät unohdu, Vietnam, Watergate, Reaganin murhayritys, itsemurhalentäjät.....Lista on pitkä ja vaivalloinen muistutus siitä, että Jumalalla on näinä päivinä vaikeata siunata tämän maan johtotähteä. Ihmisen johtava teknologia maailmalla ei riitä vakuuttamaan ajattelutavasta, joka sopisi kaikille. Amerikka kasvoi laisekseen hiljalleen, nyt se vain on tiensä päässä ja siitä todisteena mr. Trump. Aika on ajanut Amerikan ohi, se unohti pienet ihmiset tässä maailmassa, myös omiensa joukossa. Tätä käyttää hyväkseen tämä mies, ehkä uusi presidentti maalle, joka olisi ansainnut parempaa. Kuitenkin itse se vapaudessaan valitsi tämän tien, eikä vieläkään myönnä virhettään.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#2
Miten markkinatalous pilaa ihmisen? Kommunismi tappoi, mutta miten se parasta ennen näkyy sinussa Ilkka?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Yksittäinen ihminen kestää mitä vain, tai ainakin melkein. Mutta yleisesti amerikkalainen maailma ei kestä epäonnistumisia, vaikka etelä- Amerikka köyhyydessään kurjisteleekin. Siis amerikkalainen unelma ei yksinkertaisesti voinut eikä voi toimia markkinatalouden voitoin. Se leviää käsiin, vaikka tekeekin kyllä yksittäisistä "vaahtopäistä" miljardöörejä, sitä kautta ehkä myös presidentin, Luoja mikä näky. Presidentti Carter näki vahingossa oman maansa kurjimmat slummit, ja sanoi nuo legendaariset sanansa: "Ei voi olla totta." Yhdysvallat tähyää maailmalle, sieltä turvaa ja valtaa hakien, myös joskus jossain onnistuen. Mutta amerikkalainen ajattelutapa toimii vain omalla maaperällään, jos enää sielläkään. Sitä ei kannata markkinoida maailmalle pelastajana, se Jeesus tulee jostain muualta. Ihmisen itsensä sisäisestä ajattelusta ja valinnoista. "Yhtä sairaita kulttuureja molemmat", totesi eräs henkilö Venäjää ja Yhdysvaltoja verratessaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Trump ei siis ole tyhmä. Hän tietää, ettei kuka esim. ammu häntä, koska presidentti Palin armeijan korkeimpana komentajana olisi jo jotain aivan uskomatonta.
Ja hän tuskin - ymmärtäen tämän henkivakuutuksen arvokkuuden, montakaan kertaa matkustaa yhdessä Palinin kanssa.

;)

Henry

Käyttäjän arirusila kuva
Ari Rusila

En minäkään mutta lähinnä siksi etten voi ymmärtää miksi naiset ja mustat äänestävät täysin feikkiä Hilarya kun Berniekin on tarjolla. Ja ehkä juuri tästä syystä veikkaan Hilaryn lyövän loppupelissä Trumpin.

Käyttäjän ilmari kuva
ilmari schepel

Minäpoika veikkaan vuorostani, että rouva Clinton ottaa Bernien varapresidenttiehdokkaaksi.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Ari Rusila

Äänestettiinhän Suomessakin Tarja Halonen presidentiksi jopa kahteen kertaan.

Yhdysvalloissa erityisesti nuoret, yliopistokoulutetut demokraattinaiset kannattavat Hillary Clintonin asemesta Bernie Sandersia. Hillary on kuulemma liian ”kova" ja varakas, ja hän tuntee rikkaita.

Miettikää, mikä ääliö Hillary olisi, jos hän ei olisi 40 vuoden poliittisen uransa aikana verkostoitunut ja saanut ystäviä myös Wall Streetiltä. Bernie Sanders on hipstereiden Donald Trump. Molempien viharetoriikka on tismalleen samanlaista. Trumpilla se kohdistuu köyhiin maahanmuuttajiin, Sandersilla taas mystisiin ”rikkaisiin".

Se, että monet feministit kannattavat Sandersia eivätkä Hillary Clintonia, johtuu siitä, että jopa älykkäät naiset päätyvät tiedostamattaan alkukantaiseen ajatukseen, että mies on parempi johtaja. Se on dorkaa, sillä yhdenkään tutkimuksen mukaan näin ei ole.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016042221457003_u...

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#14
''Äänestettiinhän Suomessakin Tarja Halonen presidentiksi jopa kahteen kertaan.''

Se kertoo, miksi Suomen talous ei nouse. Kansa on niin läpityhmää.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Viisaita kannanottoja kaikilta. Maallamme on siis lamasta huolimatta vielä toivoa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

USA on suuri erehdys.

Sigmund Freud.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

USA:n kohdalla Freudilla oli suuresti vaikutusta,vaikka ei ihan suoraan. Tämä selviää hyvin BBC:n dokumentista The century of the self...löytyy youtubesta ja varmaan paljon muualtakin. Ammattisi puolesta varmaan tiedätkin jo kyseisen dokkarin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Neuvostoliitto oli suuri erehdys.

Pekka Toivonen

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Yhdysvallat on sotkeutunut johonkin suureen sotaan jokaisella vuosikymmenellä sitten 40-luvun. 80-luku tekee pienen poikkeuksen, mutta tällöin kylvettiin USA:n toimesta siemenet nykyisille kriiseille.

Kuka lieneekään USA:n presidentti 2017 alkaen, mutta pitäköön hän mieluusti näppinsä erossa Euroopasta.

Kun USAF-koneet lentelevät Karjalan taivaalla, niin onko seuraavaksi odotettavissa taas pyyntö siirtää itärajaa hieman kauemmaksi Pietarista?

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Lieneekö Trump niin tyhmä kuin usein väitetään. Hoitaa roolinsa kansaan menevällä tavalla. Varmaan hänellä on toimiva koneisto takanaan.
Jos hänestä tulee pressa, miten hän suhtautuu vaaliteemoihinsa. Jos hän ei täysin takkiaan käännä, maailmanpolitiikassa tulee uusia avauksia. Naton rooli Euroopassa kutistuu, ja USA:n suhde Venäjään muuttuu myönteisemmäksi. Mitä siitä seuraisikaan...?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei paljon kyllä hurrauta sotahullu idiootti. Mikähän ryhmä olis vielä mitä Trump ei olisi loukannut. Tähän mennessä mustat, latinot, naiset sotaveteraanit.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Trump ei liene vielä loukannut sotahulluja.

Tämä takaakin voiton USA:n presidentinvaaleissa, sillä olen lukenut erityisesti vasemmistolehdistä amerikkalaisten olevan sotahullu kansa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Liitytään Natoon niin päästään seuraavaan sotaan "voittamaan".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset