jarmolauros Minä tiedän

Rajojen vartiointi

Tänään poliitikkomme kertovat, että Suomen raja vuotaa koska Venäjä päästää kulkureita rajavyöhykkeelleen.  Venäjällekö rajojemme valvonta on ulkoistettu?  Olisiko syytä perustaa oma rajavartiolaitos kuten itsenäisillä valtioilla on tapana?  

Jos Suomella jo on rajavartiolaitos, niin mikä on tämän laitoksen toimen kuva?  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Sen tehtävä on katsoa viron viinarallin perään. Mihinkään muuhun ei riitä määrärahat.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Käsittääkseni Suomella oli jo ennen nykyistä unionijäsenyyttä, NL:n hajoamisen aikoihin valmisteltu suunnitelmia pakolaisvirtojen varalle.
Tilanteeseen jossa tänne pakenisi satoja tuhansia tai miljoonia ihmisiä. Mikään rajavartiolaitos eri voisi sellaista estää.

Varmaan löytyy suunnitelmia nytkin vaikka ne eivät ymmärrettävästi julkisia olekaan. En ole huolissani.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Tomi, eikös se ollut niin, että kaikki itärajan koulut oli jo silloin suunnitelmissa varattu uusille asukkaille. No, nythän suunnitelma toteutuu ellei Orpo ja kollegansa tiedota jotain toista perjantaina. Onpa jännää.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Venäjän rajan pitävyydestä vastaa FSB joka on suoraan Putinin alainen. Ei Medvedevin. Joten tämänkertaisissa neuvotteluissa ei voida saavuttaa mitään sitovaa. Neuvottelukumppani on väärä.
Raja pitää niin kauan kuin siitä on Putinille hyötyä. Ja sitten kun rajan vuotamisen hyödyt kasvavat haittoja suuremmaksi niin alkaa vuoto.
Millään kahdenvälisillä sopimuksilla ei ole enää siinä vaiheessa merkitystä.

Yksittäisen, ilman liittolaisia olevan maan rajan avaaminen on helpompaa kuin suuremman yhteisön jäsenen, kuten Ukrainasta tiedämme. Yksikään yksittäinen jäsenvaltio ei kykene yksin asettamaan Venäjälle niin suuria taloudellisia ja poliittisia sanktioita kuin isompi liitto. Eikä yksikään kykene pahassa paikassa turvaamaan rajaansa yksin yhtä hyvin kuin monikansallisella, voimavaroiltaan moninkertaisella yhteistyöllä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

-39 suomalaiset pitivät itärajan kohtuullisen hyvin kiinni. Sodan jälkeenkin rajavalvonta toimi hyvin. Mikä ihme kun nyt EU:ssa mikään ei onnistu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset