jarmolauros Minä tiedän

Ilmastoammeko minä muutan ?

Kaupunkilaisjärjellä ajatellen, olen syntynyt vanhalla Kätilöopistolla Helsingissä, emme me ihmiset ole niin mahtavia että ilmastoon voimme vaikuttaa.  Harmittaakin, että virallisissa uutisissa luonnollisista luonnonilmiöistä tehdään poikkeavia.  Tämmöisiä pakkasia, tulvia, tuulia, jäänsulamisia etc. ei ole ollut viiteenkymmeneen vuoteen.  No, jos ei ole ollut, niin on jo aikakin.  Maksetaanko tämmöisestä ilmastonmuutoksen uutisoinnista, vai onko se edellytys, että toimittaja saa pitää toimensa?

Uudistan ihmettelyni joka on jäänyt vaille vastausta.  Pitikö luolamies luolassaan liikaa lämpöä kun edellinen (niitä on ollut useampia) jääkausi suli.

Ihan muuten vaan, ajankohtaisesti, toivotan Paavo Väyryselle hyvää jatkoa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Tapani Lahnakoski

Kiitoksia, kun tunnustauduit syylliseksi ilmastonmuutokseen! Minä tuota syyllisyystaakkaa olinkin jo riittämiin kantanut. Nyt oikein kivi putosi sydämen päältä, mutta perskeles, suoraan varpaalle.

Toimittajat joutuvat uutisoimaan näitä juttuja aina virallisen agendan mukaan. Ilmatieteen Laitoksemme huolehtii siitä, että sanoma on varmasti oikea. Tämän se hoitaa kurssittamalla toimittajia ja vielä käymällä pelottelemassa lapsia kouluissa.

Toimittajat tietävät muuten paremmin kuin sinä itse, millaisista keleistä sinä tykkäät. Tänään pari naistoimittajaa tuolla YLEnantajassa kauhistelivat, kuinka ihmiset kärsivät, kun on ennustettu jopa + viiden asteen lämpötiloja.

Näin meidän kesken, kärsitkö sinä?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

En, Lahnakoski, tunnustautunut, vaikka pieruni tuhoaakin otsoonikerrosta.
En myöskään kärsivä ole.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Niin on pieni ihminen luonnonvoimien edessä vaikka pierukin vaikuttaakin ilmastoon. Pelko ilmastonmuutokseen on syntynyt lietsomalla hysteeriaa muutoksesta ja katavaisuudesta. Taistelu muutoksia vastaan on kuin Don Quijetten sota tuulimyllyille. Silti muutos aiheuttaa ihmiselle tunnontuskia ja ympäristön muutos kauhua. Nykyään tuleekin maailmanloppu kun Pohjanmaalla tulvii ja Saharassa sataa vettä, ennustetaan että lämpeäminen jatkuisi taukoamatta ikuisuuteen. Ihmisen ja ilmastonmuutoksen kamppailua kuvaa hyvin Laura Voutilaisen kappaleen sanat:

"Niin katoavaa on voimat ihmisen,
vain tuuli puhaltaa ja kuoren hajottaa
Mutta en sun särkyä anna mä en"

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Niin pierukin pitäisi kieltää ja suot metaanipäästöjen vuoksi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Ja märehtiminen ja hengittäminen. Kasvitkin hengittävät ja tuottavat hiilidioksidia

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Olosihan pierukielolla varmaan jokin minimaalinenvaikutus, piereskeleehän ihminen kaasuja 0,5-2 litraa päivässä. Suurempi ympäristö haitta tulee luultavimmin äänekkäistä paukuista.

Tapani Lahnakoski Vastaus kommenttiin #7

Mihinköhän se kaasu sitten päätyy, jos pierukielto toimii? Taitaa tulla kuitenkin tuuballa istuessa, mutta vähemmän muiden haisteltavaksi.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Näinhän me molemmat osaltamme teemme.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset