jarmolauros Minä tiedän

Rajavartiolaitos

Olen elänyt harhan vallassa.  Uskossa, että rajavartiolaitos rajojamme puolustavat, eivät päästä maahamme kutsumattomia vieraita.  Vartijat oikein ovat aseistettuja.  Mitä ja ketä varten??

Rajoja ei tule sulkea.  Riittää, kun matkalaisilta säädetyt asiakirjat vaaditaan.  Vapaa liikkuvuus maahamme tuskin on tarkoitettu kaikille maailman paperittomille kansalaisille.

Muuten.  Mikäli Venäjältä hyväksytään ns. pakolaiset, luokittelee kansanedustajamme Venäjän turvattomaaksi valtioksi siinä kuin jo määritteli Ruotsinkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä en kutsumattomista vieraista tiedä, mutta aina on passijonossa v*tuttanut nää suomalaiset Euroopanomistajat jotka koko ajan vinkuvat kun just sillä hetkellä hänen mahtavaa persoonaansa saada lävitse jonon ohi muiden. Itse olin alusta asti jo sitä mieltä, että rajatarkastukset pitää olla, muuten mistään ei tuu hevon v*ttua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Heitä Taru passisi roskikseen ja ilmoittaudu turvapaikanhakijaksi, niin pääset mihin maahan haluat. ;-)))

Lukuisat opiskelijat ainakin reissasivat Euroopassa ihan vapaasti jo 1960- ja 1970-luvuilla, itäblokkia lukuunottamatta. Passin vilauttaminen ei ressuja tai kesätyöhön menoa hidastanut, mutta tänään EU:n terrorismin ja rikollisten pelko jarruttaa sitäkin tiukemmin...

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Elämä on. Olen jo niin vanha että ymmärrän tän Interreilauksen.

Heikki Tapani

Jotenkin kadehdittaa tuo USA, kun sinne menee tyytyväisena maksavana turistina saa ennen laskukiitoa käteensä lapun, jossa lukee että

a) vaikka olisi viisumi ja passi ei välttämättä ole oikeutta tulla usaan
b) maahantuloviranomainen voi evätä maahanpääsyn halutessaan ja valitusoikeutta ei ole (koska et ole usassa)
c) maahanmuuttoviranomaiselle valehtelu on vakava rikos

Ensimmäinen kysymys kun passit ja viisumit on näytetty: How you gonna pay your visit in US. Sitten: How long are you gonna stay her and where? Show me the return tickets.

Sinne ei mennä sossuilemaan taikasanan avulla- kaikkein vähiten irakilaiset pyövelit kuten suomeen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mistä saataisiin Suomeenkin oppi samasta käytännöstä?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Millä sanktiolla USA:a on uhattu? Ei millään. - Mistä kultapossukerhoista USA on erotettu tuon selkeän käytännön vuoksi? Ei mistään. - Mitä muu maailma USA:sta ajattelee? Who cares. - Loppuiko laillinen siirtolaisuus tuon vuoksi? Ei. - Mitä länsimaisiin arvoihin ja oikeusvaltioon liittyviä moraalikoodeja maa rikkoo? Ei mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset