jarmolauros Minä tiedän

Sotarikokset, kansainvälisetkin

Suomessa pidätetty kaksi sotarikoksesta epäiltyä eikä heitä voi kotimaahansa palauttaa.  On kuitenkin luotu kansainvälinen  rikostuomioistuin ICC Haagiin.  Miksi heitä ei luovuteta kansainväliselle oikeudelle?  Kyse on sotarikoksesta.  Terrorismia (ISIStä) vastaan on julistettu sota ja päin vastoin.

Jos heidät on tuomittava ja tuomio täytäntöön pantava Suomessa,  voisimme ulkoistaa vankeinhoitomme venäläisille.  Ainakin ulkomaalaisten osalta.  Paljon muutakin on jo maassamme ulkoistettu.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.L.> ..... Miksi heitä ei luovuteta kansainväliselle oikeudelle? Kyse on sotarikoksesta. Terrorismia (ISIStä) vastaan on julistettu sota ja päin vastoin....

ooo

No niin..... eikös tuosta päädytä siihen että kyse ei olekaan terroristeista, vaan sotilaista.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Moll; USA ilmoittanut, olemme terrorismin vastaisessa sodassa. Terroristeille siis annettu sotilaiden status. Kyseiselle tuomioistuimelle kuuluu myös joukkotuhonnat.
Nykymenolla tulee Suomen rakentaa vastaanottokeskusten lisäksi pikaisesti uusia vankiloita sanan levitessä, että ensiketrtalaiset pääsevät puolella tuomiolla ja vankiloissa on sellikohtaiset taulutelevisiot.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ehkäpä tulevaisuudessa tosiaan tullaan näkemään unionin yhteinen tutkinta- ja tuomioistuin johon lähettää terrorismista sun muista vakavista rikoksista epäillyt syynäykseen. Tietenkin se vaatii aina myös kansallisten tutkintaviranomaisten apua, mutta nämähän tukisivat ja täydentäisivätr toinen toisiaan.

Loogisena jatkone tuolle unionin hoitoon oma vankeinhoitojärjestelmä vankiloineen jossa konnat sitten laskevat niitä tiilenpäitä.
Asiasta voisi olla myös Suomelle etua: eikös tavan takaa valiteta miten kalliiksi ne meikäläiset vankilat käy kun siellä vain lomaillaan?

Yhteisesti unionitasolla hoidettuna tuokin tulisi halvemamksi. EU:n lihaksilla luulisi olevan helpompi neuvotella joku unionin ulkopuolinen maa ostopalveluna hoitamaan rangaistuslaitokset jos yksikään unionimaa ei sellaisia alueelleen huoli.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset