jarmolauros Minä tiedän

Poliittisesti vastuulliset

Toivon poliitikoilta, ministereiltä, mokan sattuessa Suonojan kaltaista selkärankaa ja vastuunkantoa.   Poliittinen vastuunkanto?  Mitä se on?

Jos Suonojan joskus kadulla tapaan, tervehdin hattua  nostaen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Saisi ainakin yksi Suonojan savustajista mennä, mutta eipä taida itse lähteä (eikä ole kansanedustuslaitoksesta lähettäjäksi).
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Yksi Suomen tärkeimmistä henkilöistä. Kolme ministeriä kiittää.

”Suonoja on tehnyt erittäin merkittävää työtä valtionyhtiöiden toiminnan kehittämisessä taloudellisesti vaikeina aikoina. Esitämme Suonojalle kiitokset hyvin tehdystä puheenjohtajan työstä”, sanovat liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko, valtion omistajaohjaksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero ja peruspalveluministeri Susanna Huovinen.

Nämä kolme ministeriä sitten hyväksyvät hallitusten esittämät uudet naiskiintiöpuheenjohtajat. Veikkaan kolmea.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suonojan uraputki katkesi 70 vuotiaana.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Rohkenen olla sitä mieltä, että jo sangen iäkäs Suonoja osasi laskea, että salaisiin sopimuksiin kirjatuilla erorahoilla tienaa enemmän kuin seuraavan kymmenen vuoden aikana kokouksissa istuen, joten nyt toteutettu "ryhdikäs" eroaminen oli helppo ratkaisu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei ollut helppo ratkaisu henkilöllä joka on A Ylpön kaltainen (omalla alallaan), joka vetää leukoja vielä satavuotiaanakin.
Suonojan ja Ylpön kaltaisilla ei ole eläkeikää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suonojan kohdalla korkea ikä sai aikaan nepotismin puhkeamisen.

Onneksi kukaan ei ole korvaamaton.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Suonoja ehti junailla läheisilleen hyvät duunit. Ei tuo lähtö tee hänestä marttyyria. Hän on jo sen ikäinen, että tehtävien jättäminen on enemmän kuin paikallaan. En arvosta...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei tee marttyyria. Tekee kuitenkin selkärangattomien joukossa selkärankaisen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Samoin ajattelin minäkin. Ajattelu oli täsmälleen oikein. On tehtäviä, joista vain on lähdettävä jo epäilyksen varjonkin takia. Siis siinä tapauksessa, että ymmärtää edustamansa organisaation edun menevän oman edun edelle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suonoja teki välttämättömyydestä hyveen, ilmeisesti pakon edessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minun mielestäni tällainen rötösherrajahti on kansallisten voimavaroje tuhlausta.
Ei tällaisen asian takia pitäisi lähteä pois työelämästä, jos vielä on työkykyä, vaikka olisikin jo 70 v.

Tässä on nyt jo aikalailla vainoharhaisuuden makua mukana.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Viimeisessä työpaikkassani oli tapana, että henkilökunnan lapset olivat aina etusijalla kesäapulaisiksi tai harjoittelijoiksi.

Siinä annettiin senverran paineita holhoojalle, että lintsareita ei juuri ollut. Ahkeria nuoria kaikki.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Olisipa sellaisia (hallitus)ammattilaisia, joilla on se selkäränka jo ennen kuin lehdet siitä kirjoittavat.

Käyttäjän RaatoLaaksonen kuva
Raato Laaksonen

Jos kaikki sukulaisensa hyviin hommiin junailleet virkamiehet ja luottamushenkilöt saisivat samankaltaisen herätyksen, tulisi äkkiä Soinin toivoma julkisen hallinnon porukan vähennys.

Timo Tuovinen

Hän kieltää edelleen kaiken, syyttää mediaa ja suojelee muka yhtiöitä! Ministerit on hiljaa selityksistä. Kyl tää haisee vieläkin.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Mielenkiintoisella tavalla kaksi korruptiotapausta kohtaa uutisissa. Tämä Suonaojan tapaus vs. poliittisten nuorisojärjestöjen avustukset. Kummilapselle työpaikan järjestäminen johti eroon, mutta työpaikkojen järjestäminen sadoilla tuhansilla euroilla oman puolueen nuorille jäsenille, ei sitten olekaan olevinaan korruptiota.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Suonojan tapaus on saanut huomiota paljon yli, mitä se ansaitsee. Kukaan ei ole niin monen hallintopaikan väärti. Vaikka Suonoja tuntee tehneensä hyvää työtä monissa yhtiöissä, se ei voi pitää paikkaansa. Yritti yksi ihminen vaikka kuinka tosissaan, ei kenestäkään niin moneen virkaan täyspainoista tekijää irtoa, että siltä osin sai mennä.

Lähdön syy oli kovin heppoinen. Kuka meistä ei pyrkisi auttamaan sukulaisiaan ja muita läheisiään työpaikan saannissa. Ei siinä ole mitään erityisen moitittavaa, kunhan valittu henkilö täyttää työpaikan saamisen ehdot, eli on pätevä tehtävään, johon on valittu suositusten kanssa tai ilman.

Oikeastaan sinä paljastuu vain yksi olennainen asia: Työpaikat ovat todella kiven alla. Työsopimuslain mukaan työnantaja ottaa ja erottaa työntekijän. Ei siihen sivullisilla ole paljoakaan sanomista. Jos taas kysymys on virasta, niissä on tiukat valintakriteerit.

Oman kokemukseni mukaan valinnat ovat onnistuneet jokseenkin kehnosti ainakin siitä päätellen, että palvelun saanti julkisella, ei kun julkealla sektorilla on heikentynyt koko ajan monenlaisista varausjärjestelmistä huolimatta tai ehkä juuri siksi. Vaikuttaa, että Suomessa on käynnissä pitkitetty italialainen lakko.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Ongelman ydin on, että suomalainen äänestäjäkunta on selkärangatonta: valitetaan ja valitetaan poliitikkojen tekemisistä, ja kun vaalit pidetään, valitaan taas samat, joista valitetaan.

Toisinkin voisi äänestää.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Ei se aivan noin mene. Viime eduskuntavaaleissa kansanedustajista vaihtui noin puolet, mutta muuttuiko meno paremmaksi, vai muuttuiko lainkaan, se on kokonaan toinen juttu.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Sillä ei ole merkitystä, kuinka moni vaihtuu, vaan sillä, KETKÄ vaihtuvat, kuka putoaapois. Suuri osa "vaihtujista" on tulosta siitä, ettei asetuta uudelleen ehdokkaaksi, ei kansalaisten valinnasta. Se, että Jyrki Katainen valittiin eduskuntaan, ei ole Jyrki Kataisen vika. Kyllä se on äänestäjien vika.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

Politikon tehtävä on asettua ehdolle. Äänestäjän tehtävä on valita tehtävään sopiva henkilö- Äänestäjällä on siis rankka tehtävä.

Tehtävä on rankka politikoillekin ja puolueen aktiivijäsenille, joiden pitäisi tietää enemmän ja olla valistuneempitä kuin tavallinen kansa

Viimeksi kokoomus pääsi puoluekokouksessaan valitsemaan pääministeriä, minkä tehtävän äänestäjät yleensä hoitavat. Rankka tehtävä, rankka vastuu, pieleen meni.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Politiikka muuttuu, kun äänestämme henkilöitä jotka eivät hyväksy puolue/ryhmäkuria. Äänestetään hyvää asiaa, tulee se sitten vasemmalta taikka oikealta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset