jarmolauros Minä tiedän

Lasten kännykät

Lapsen kännykän  käytön valvonta on kasvattajalle mahdollinen kun ei osteta lapselle omaa kännykkää.  Lapsen  käyttämä kännykkä olkoon vanhemman nimissä jota lapsi saa lainata ja jota kasvattaja valvoo.

Asia myös alaikäisen, vanhempiensa vastuulla olevan  kännykänkäyttäjän tiedoksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Janne Hilden

Miksei lapsella omaa puhelinta saisi olla?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Lapsella saa olla puhelin, mutta ei namusetien hyödynnettävänä. Kaikkihan me katsomme, kenen kanssa lapsemme leikkivät ennen täysi-ikäisyyttään.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Teknologisia ratkaisuja kehitetään monenlaisiin mobiililaitteisiin, mutta mikä olikaan ongelma, joihin ne ovat ratkaisu? Paradoksaalisesti ne aiheuttavat uusia ongelmia etenkin lasten kehittymisen kannalta.

Termi "digitaalinen dementia" lanseerattiin jokunen vuosi sitten Etelä-Koreassa, joka on yksi maailman eniten digitaaliteknologiaa käyttävä kansa. Lääkärit raportoivat siellä lukuisista nuorista potilaista, joilla on samanlaisia muisti- ja muita kognitiivisia ongelmia kuin aivovammoissa.

Saksalainen aivotutkija Manfred Spitzer julkaisi vuonna 2012 kirjan "Digital Dementia", jossa hän varoitti lasten vanhempia ja opettajia liiallisen mobiililaitteiden käytön vaaroista.

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/163...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Mä olen isoisänä seurannut sivusta lastenlasten hirvittävää tuskaa kännyköiden vuoksi. Olen pitänyt suuni kiinni asiasta. Sen olen aistinut, että kouluun ei mennä jos ei ole viimeisen mallin kännyä. Eihän kaikilla ole edes varaa ostaa puhelinta. Puhelimet koululaisilta olisi kai yksinkertaisesti ja järkevintä kieltää kokonaan.

Varsinkin ala-asteella paineet ovat hirvittävät. Kännykän pitää olla viimeistä huutoa oleva älypuhelin tai ole luuseri. Lasta saatetaan kiusata, eristää joukosta, pilkata etc. jos ei ole älypuhelinta tai ei puhelinta ollenkaan.

Ennen välitunneilla leikittiin, roikuttiin telineissä, fudailtiin etc., mutta nyt lähes jokainen pelaa älypuhelimella jotain peliä.

En tunne asiaa, mutta onko kännykän käyttö koulussa vapaata vai onko siellä jotain muita sääntöjä kuin, että kännykän on oltava oppitunnilla hiljaa. Tätäkin kieltoa on varmaan vaikea hallita.

Janne Hilden

Työssäkäyvien aikuistenkin osalta pitää kerätä kännykät tasapuolisesti sitten pois. Saavat sitten takaisin päivän päätteeksi, kun pääsevät töistä. Hyvin voi henkilö soittaa työpaikan puhelinnumeroon, jos on jotain tähdellistä asiaa.
Siellä vaan roikutaan jossain Facessa ja otetaan itsestä selfieitä, niin että työ jää sivuseikaksi.

Ystäville makeillaan uusinta uusimmilla älypuhelimilla, se on merkittävintä kellä on isoin näyttö.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Niinpä, Varsio. Kouluissa pärjäsin hienosti kun kuuntelin, keskityin opetukseen. Eipä tarvinnut kotitehtäviä tehdä.

Martti Laines

Ennen oli nostalgiakin tuoreempaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset