jarmolauros Minä tiedän

Minä, isänmaanni, kansallisuuteni

Jalkapallokisat taas menoillaan, katsomossa  eiri maiden itseään kunnioittavat lippuineen..  Norjassa vuosittain  hiihtokisat ja Norjan liput valtoimenaan katsomossa.

Meidät suomalaiset nujerretaan jo lähdössä, kun kun minut Suomenlippuni kanssa omat poliitikot, presidentti Koivistosta alkaen  tuomitsee yltiöisänmaalliseksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Aslak Koivuila

Jollain aikavälillä, nämä kansallisuudet atitavat hävitä.

PS. Jarmo, en usko, että haluat tulla sekoitetuksi Lauri Gröhn'iin. Vaihda kuva !

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

En heti vaihda. Arvostamani, kanssani erimielinen Gröhn hatustaan luopui.
Maailma ei parane, jos kaikki olemme samaa mieltä. Tästä hyvänä esimerkkinä, että meitä velalla elättää tänään oikeiston johdolla vasemmistokin.

Pentti Järvi

Suomen lippuja alkoi olla kenties jo liikaakin Mika Häkkisen ajaessa Hungaroringissä. Keke Rosberg oli viisaampi ja sanoi ajavansa vain itsensä tähden, ei jonkun "suomen". :)

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Mutta minua ei estä kukaan liputtamasta Suomen lipulla täällä blogissani.

P.s. Edustaja Tossavainen oman kertomansa mukaan ei ole liputtanut
Suomen lipulla siten vuoden 1995.

Pentti Järvi

Tossavaisella on taatusti ollut lippu ainakin suruliputuksessa (1/3).

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Suomessa suruliputusta aloitettaessa lippu nostetaan ensin tangon huippuun saakka, josta se lyhyen tauon jälkeen lasketaan alaspäin noin yhden kolmasosan tangon pituudesta; tällöin lipun alareuna jää tangon puoliväliin. Suruliputuksen päättäminen tapahtuu nostamalla lippu hetkeksi tangon huippuun ja laskemalla se alas. Katto- ja seinäsalossa lippu lasketaan keskelle tankoa.

Teemu Tilaeus

Liput taitavat kuulua yleismaailmalliseen katsomokulttuuriin, joten kenellekään ei pitäisi olla nokan koputtamista. Yltiöisänmaallisuutta olisi korostaa täysin perusteettomasti ja itsekritiikittömästi oman kansan oletettua ylivertaisuutta muita kansallisuuksia halventaen.

Parhaimmillaan lippu viestittää maata edustavalle urheilijalle, että kotijoukot ovat paikalla tukemassa ja kannustamassa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Vuosia sitten katsoin Espanjassa dokumentin Jyväskylän rallista, joka oli oiva mainos Suomelle. Oli saunoja, puhtaita järviä, luontoa...

Lopussa oli pitkä pätkä rallista, jossa liehuivat liput, Viron liput. Virolaiset olivat tulleet sankoin joukoin kannustamaan Markko Märtiniä. Yhtään Suomen lippua ei radan varella näkynyt. Ehkä espanjalaisille jäi se kuva, että Suomen lippu on sini-musta-valkea ;-)

Lähetin silloin viestin rallin järjestäjille, että voisivat tehdä kisan seuraavaan ralliin, että näkyykö siellä enemmän Suomen vai Viron lippuja. Eivät innostuneet.

Vähän myöhemmin, kun kävin Suomessa ja halusin ostaa Suomen lipun Espanjan kotiini, niin työn ja vaivan jälkeen löysin yhden lipun, kun Virossa löytyy maan lippuja melkein joka kaupasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset